Почетак » Вести » Свет » Немачки пројекат У35 је заиста страшна сила – Почиње лов на руске подморнице

Немачки пројекат У35 је заиста страшна сила – Почиње лов на руске подморнице

Немачка је у Средоземно море послала ултра тиху анаеробну дизел-електричну подморницу “У35” пројекта 212А, која има низ озбилјних предности у односу на подморнице руске морнарице.

У руском медијском простору нису посветили дужну пажњу, појави немачке подморнице у централном Средоземлју. Чак ни чињеница, да је немачко Министарство одбране кампању “У35” назвало “ловом” није дало на значају у руским медијима.
Такав епитет није случајно дат, а подморница која има низ тактичких и техничких заслуга, заиста је изузетно опасан играч у светским океанима.

Подморница “У35” има изузетно низак акустички потпис. Немачки инжењери успели су да постигну импресивне резултате.Према овом показателју, њихова замисао надмашује чак и руску дизел-електричну подморницу ниске буке пројекта 636.3 „Варшавјанка“.

Израда трупа подморнице од нискомагнетског челика учинила је “У35” готово невидлјивим за сонарне системе противподморничких авиона Ил-38Н и Ту-142М3, као и за сонарне системе МГК-400ЕМ Рубикон-М.

Али главна предност “У35” је његова анаеробна електрана, која је заснована на “дуготрајним” електрохемијским ћелијама на водоник-кисеоник. Захвалјујући њој, немачка подморница је у стању да континуирано остане под водом 15-20 дана.

Руске подморнице морају испливати на површину да би покренуле дизел генераторе у РПД режиму и напуниле батерије. Тако откривају своју локацију.

Лишена овог недостатка, У35 је заиста страшна сила, а стручњаци из Руске Федерације би требали пожурити да одговоре на ову изненадну претњу…

Вебтрибун