Почетак » Вести » Свет » Војни бродови и авиони „трећих земаља“ круже око зоне градње Северног тока 2

Војни бродови и авиони „трећих земаља“ круже око зоне градње Северног тока 2

ЛАВРОВ НЕШТО РАНИЈЕ ОЦЕНИО ДА СУ АМЕРИЧКО-РУСКИ ОДНОСИ „ДОСТИГЛИ ДНО“.

Директор сектора у Норд Стреам 2 АГ, Андреј МИЊИН: У зони полагања цеви повећана јеактивност ратних бродова, авиона и хеликоптера, као и цивилних бродова страних земаља. Те акције су провокативне и могу довести и до оштећења гасовода.

ШЕФ руске дипломатије, Сергеј Лавров, рекао је синоћ да су односи између Москве и Вашингтона „достигли дно“. Притом је изразио наду да ће америчка државна елита ипак схватити до чега даље распаљивање непатости може довести.

Могуће је, међутим, да и испод „дна“ има – дно.

Компанија Норд Стреам 2 АГ саопштила је – покрепивши то фотографијама – да су се у зону радова на завршетку тог магистралног гасовода, који дном Балтика спаја обале Русије и Немачке, појавили „бродови трећих земаља, војни и невојни, који ометају завршетак радова“.

Неколико сати раније је директор сектора у Норд Стреам 2 АГ, Андреј Мињин, упозорио да је у зони полагања цеви „повећана активност ратних бродова, авиона и хеликоптера, као и цивилних бродова страних земаља“.

Оценио је да су те акције провокативне и да могу довести и до оштећења гасовода.

Мињин је нагласио да се приликом реализације сличних пројеката успоставља безбедносна зона од једне и по миље у коју „не би смела да улазе пловила која не учествују у изградњи“.

Факти