Почетак » Вести » Војводина » Потписани уговори са извођачима за градњу 133 стана за избеглице у Новом Саду, Врбасу и Чачку

Потписани уговори са извођачима за градњу 133 стана за избеглице у Новом Саду, Врбасу и Чачку

Уговори о изградњи 133 стана за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске у Новом Саду, Чачку и Врбасу потписани су са групом понуђача, а укупна вредност радова је 5.396.658 ЕУР са ПДВ-ом. Рок за изградњу станова у Новом Саду је 360 дана, у Чачку 330, а у Врбасу 280 дана, саопштено је из владе.

Вршилац дужности директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору (ЈУП) Душан Ковачевић потписао је уговоре са извођачима радова, и то на изградњи 94 стана у Новом Саду и 14 у Врбасу са Филипом Максимовићем испред Групе понуђача Кеј д.о.о. Ваљево и Југоградња д.о.о. Београд.

Уговор о извођењу радова на изградњи 25 стамбених јединица у Чачку Ковачевић је потписао са Вукајлом Бабићем испред Групе понуђача Инобачка д.о.о. Нови Сад, Архиком д.о.о. Нови Сад и Брканлић инжењеринг д.о.о. Нови Сад.

Станови ће бити изграђени у оквиру Потпројекта 9 Регионалног стамбеног програма, који представља заједнички вишегодишњи програм Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске.

Циљ тог програма је трајно стамбено збрињавање најугроженијих избегличких породица из ове четири земље. Програмом у Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције, а имплемент партнер је Јединица за управљање пројектима у јавном сектору (ЈУП).

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Екапија