Почетак » Вести » Србија » ГСП Београд купио 10 нових електричних
Фото: Dnevnik (arhiva)

ГСП Београд купио 10 нових електричних

Град Београд би у наредном периоду требало да добије 10 електричних кинеских аутобуса, који ће, како је најавио заменик градоначелника Београда Горан Весић бити испоручени за 10 месеци.

Након спроведене јавне набавке посао је поверен групи понуђача коју чине београдски ДАТ холдинг доо и Цхариот Моторс АД из Бугарске. Вредност уговора је 5,99 мил ЕУР.

Весић је навео да је реч о аутобусима кинеске компаније Хигер.

Како је наведено у јавној набавци коју је у јануару расписао ГСП, предмет куповине су нови соло нископодни аутобуси градског типа на електрични погон, са пантографским системом пуњења на терминусима и системом складиштења електричне енергије помоћу батерија или суперкондензатора, као и четири пуњача за пуњење на терминусу.

У пратеће услуге у оквиру тендера спадају и обука кадрова ГСП Београд, техничка подршка током и ван гарантног периода, обављање редовних сервиса возила у гарантном периоду, укључујући и потребан потрошни материјал, и монтажа пуњача на већ припремљена постоља на местима које одреди наручилац, као и повезивање и инсталација на мрежу свих пуњача и њихово пуштање у рад.

Фото: Dnevnik (arhiva)

Екапија