Почетак » Вести » Србија » Честитка Лукашенка: Ми и Срби нисмо били непријатељи, нисмо пљачкали туђу земљу

Честитка Лукашенка: Ми и Срби нисмо били непријатељи, нисмо пљачкали туђу земљу

Председник Белорусије Александар Лукашенко честитао је данас председнику Србије Александру Вучићу Дан државности, 15. фебруар.

„Пре више од два века, Ваши преци су се ослободили вишевековног угњетавања и стекли право на независност. Током година своје независности, упркос немилосрдним изазовима, Србија је постала модерна европска држава и гарант безбедности на Балкану“, истакао је Лукашенко у честитки која је објављена на званичном сајту председника Белорусије.

Он је нагласио и да су Минск и Београд тесно повезани судбином својих народа и да Белоруси и Срби никада нису били непријатељи једни другима, нису пљачкали туђу земљу, а да су своју срећу стицали несебичним и тешким радом.

„Уверен сам да променљива политичка коњуктура и надаље неће утицати на снагу наших пријатељских односа. Позивамо на наставак наших заједничких активности на спровођењу договора постигнутих током наших састанака претходних година. Одржавање високог нивоа белоруско-српске сарадње допринеће даљем јачању потенцијала обе земље“, наведено је у честитки председника Белорусије.

Спутник