Почетак » Вести » Србија » ДОСАДИО ВАМ ЈЕ РАД ОД КУЋЕ? Подсећамо вас на његове предности које не смете да заборавите

ДОСАДИО ВАМ ЈЕ РАД ОД КУЋЕ? Подсећамо вас на његове предности које не смете да заборавите

С обзиром на време епидемије корона вируса, како код нас, тако и у свету, рад од куће је постао све заступљенији у свим струкама које овакав начин рада могу да организују.

У почетку је многима то представљало право олакшање, али после неког времена многи су почели да се жале како једва чекају да се врате на посао. Недостаје им контакт са колегама, заједнички смех, рад и јутарња кафа, али, како кажу чак и да се среде (посебно жене) и осећају лепше када иду на посао.
Већина је предности рада од куће већ заборавила, јер им је вероватно овај период веома дуг. Да не бисмо падали у очај и стално жудили за нечим што немамо, а заборављали оно што имамо, подсећамо вас на предности рада од куће, да још мало уживате у њима.

1. ШЕФ ВАМ НИЈЕ НАД ГЛАВОМ

Често и када нешто радите и хиљадити пут, ако вас ваш шеф надгледа, имате осећај као да радите први пут. Та тензија да он посматра сваки ваш корак зна да утиче на квалитет и брзину обављеног посла. Када радите од куће, нико вас не надгледа и немате притисак да ли ћете нешто погрешити, већ ћете радити како мислите да треба, а на крају проверити све. То много утиче на смањење стреса.

2. ЈЕДЕТЕ КВАЛИТЕТНИЈЕ

Увек можете док радите, да ставите нешто да се скува. У кући сте па све помно пратите. Сигурно је боље појести кувану храну од пекаре, брзе хране итд. Наравно, у овом случају ви бирате шта вам се једе, док када сте на послу зависити од онога што други имају да вам понуде.

3. КОРИСТИТЕ ТЕЛЕФОН КАДА ЖЕЛИТЕ

Увек се осећате нелагодно уколико вас неко позове на телефон док сте на послу или се дописујете. Имате осећај да вам сви број минуте разговора и колико гледате у телефон. Код куће сте опуштени, причате без притиска, куцкате поруке и прегледате вести и друштвене мреже.

4. НЕМА ДРЕС КОДА – РАДИТЕ У ТРЕНЕРЦИ, ПИЏАМИ

Зар вам некада није преко главе када ујутро устанете и знате да морате да се средите, опеглате ствари, носите одећу која вам баш и није најудобнија. Код куће на то заборавите. Не морате да чекате да завршите посао и да прва ствар при повратку са истог буде ПРЕСВЛАЧЕЊЕ.

Када радите од куће, на вама је најудобнија одећа, зар то није дивно?
5. НЕ МОРАТЕ ДА СЛУШАТЕ ПРИЧУ КОЛЕГА КОЈИ НЕМАЈУ ПОСЛА

Често када имате много посла, а колеге не деле исту муку, њихове празне приче, шта је ко купио, скувао, купио на снижењу, кога девојка нервира или је момак заборавио да купи поклон за годишњицу, знају да вам иду на живце.

Сада сте сами са собом и можете да разговарате само са онима које ви желите да чујете.

6. НЕ НЕРВИРАТЕ СЕ ЗБОГ ГУЖВЕ У САОБРАЋАЈУ

Нема нервоза од раног јутра. Тако ћете и радни дан започети много растерећенији и опуштенији. Нема кашњења, нема гужве, нервозних и бахатих возача, црвеног светла на семфаору и гужве у градском превозу.
7. ТРОШИТЕ МАЊЕ НОВЦА

Овде се враћамо на ставку број 2. Храну правите од намирница које већ имате у свом дому. Прављење оброка далеко је квалитетније, али и исплативије уколико вас је у породици више. Такође, нећете плаћати кафе, куповати грицкалице и слаткише, јер вам је занимљиво да их једете са својим колегама.

8. ПРАВИТЕ ПАУЗУ КАДА ЖЕЛИТЕ

Заболела су вас леђа, мозак вам се преморио, желите да погледате нешто битно на телевизији или себи скувате кафу, протегнете ноге. Све то можете КАДА ВИ ЖЕЛИТЕ. Нико нема да вас контролише и да вам броји колико сте пута устали са столице.

Ако знате да добро организујете своје време и обавезе, ви сте у великој предности када радите од куће.

Немојте да очајавате. Сетите се да рад од куће заиста има своје предности, а оно што вам недостаје код рада у канцеларији гледајте да надокнадите на други начин, са својим пријатељима и драгим људима. Сигурно ће помоћи, барем док се ствари не врате у нормалу.

Србија данас