Почетак » Вести » Србија » Компанија Вега ИТ најављује реконструкцију зграде Радничког у Новом Саду – Идејно решење фасаде раде четири домаћа архитектонска бироа

Компанија Вега ИТ најављује реконструкцију зграде Радничког у Новом Саду – Идејно решење фасаде раде четири домаћа архитектонска бироа

Новосадска компанија Вега ИТ купила је крајем 2020. године зграду Радничког универзитета у том граду за 5,26 мил ЕУР, а ускоро крећу у процес реконструкције овог здања које је изгорело у пожару пре 20 година. Како се на сајту Вега ИТ наводи, компанија је недавно позвала четири архитектонска бироа из Београда и Новог Сада да израде решење за фасаду зграде.

Како каже Саша Поповић, ЦЕО компаније Вега ИТ до 10. марта своја решења послаће Кузманов анд партнерс из Новог Сада, Забриские Студио из Београда, Реморкер Арцхитецтс из Београда као и Сyнтхесис Qуатро из Новог Сада.

– Победник ће добити прилику да даље развија своју идеју, а преостала три бироа добиће награде. Све четири канцеларије радо су прихватиле позив за учешће у овом пројекту. Они ће своја решења послати до 10. марта. По завршетку тендера планирамо да објавиомо победничко решење, као и остала три – рекао је Поповић.

Додаје да им се идеја ове врсте тендера допала јер на овај начин имају прилику да виде неколико занимљивих решења јер имају више тимова који раде на томе и практично се такмиче.

– Разлог зашто смо одлучили да ово треба бити затворени конкурс је само зато што смо желели да посветимо довољно времена сваком тиму који учествује у пројекту како бисмо постигли најбоље могуће резултате. Имали смо неколико састанака са сва четири тима – прошли смо кроз зграду и анализирали све ствари на које морамо обратити додатну пажњу. Једноставно речено, да је то био јавни конкурс не бисмо могли све то урадити са великим бројем тимова – каже Поповић.

Он је истакао велике планове за даљи раст и развој Вега ИТ-а, те да ће нам ова реконструкција зграде Радничког помоћи да те планове претворе у стварност.

– Планирамо да задржимо и тренутни пословни простор, који је такође у нашем власништву и да се даље проширимо у нову зграду Радничког. Вероватно ће се неке од наших ц́ерки фирми преселити у ту зграду по завршетку реконструкције – каже Поповић.


Екапија