Почетак » Вести » Србија » Ананас: Мишковићев Амазон за Србе од 100 милиона €

Ананас: Мишковићев Амазон за Србе од 100 милиона €

Онлајн трговина је ствар будућности, а уз инвестицију од 100 милиона евра власник Делта холдинга Мирослав Мишковић отвориће “Ананас”. Компанија “Ананас” настаће по узору на Алибабу и Амазон.
Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић изјавио је да је та компанија ове године пратећи светске трендове, ушла у још један велики бизнис – онлајн трговину.
„То је бизнис који раде ‘Амазон’ и ‘Алибаба’. Нова компанија зваће се ‘Ананас’ и стартоваће од лета ове године. У тај посао инвестираћемо 100 милиона евра у наредних неколико година. Узимамо светски признате стручњаке из најбољих компанија. Неки од тих људи већ су у Београду“, најавио је Мишковић, за нови број Недељника.
Како је ови стручњаци ће обучавати „најјачу екипу коју смо могли да саставимо за тај бизнис“.

„Имамо веома истакнуте људе из Делте који су посвећени само том бизнису и велики значај придајемо том послу“, истакао је Мишковић.

Лист наводи да је он, поводом 30. годишњице Делта холдинга разговарао са неколико медија, пише Н1.
На питање какву поруку има, за запослене али и за остале, Мишковић је навео да је пре 15 година имао поруку која је актуелна и сада, а тиче се политике и бизниса.

„Можда наши политичари желе да у Србији имају компаније као што су Сименс, Мајкрософт, Зара и њихове власнике. Али, немају. Имају нас. Можда и ми желимо да имамо Ангелу Меркел, Бајдена… али, нажалост, немамо. То сам рекао пре 15 година и сада понављам исти позив јер је и даље актуелан. Морамо да разговарамо јер нити наши политичари имају боље привреднике од нас, нити ми имамо боље политичаре од њих. Сарадњом можемо да стигнемо до циља, што народ очекује од нас“, рекао је Мишковић.

Он је рекао и да му је највеће незадовољство током 30 година, од кад је почела да ради Делта, његово хапшење.
„А још веће, ако постоји, јесте хапшење мог сина. И данас патим што мој син испашта због успеха Делте. Нису смели да дирају децу. Ухапсити дете зато што је отац успешан, мислим да то није било добро“, рекао је Мишковић којем се, као и сину, суди под оптужбом за утају пореза.

Луфтика