Почетак » Вести » Србија » Златибор: Људи чекају дуже од сат времена на вожњу гондолом

Златибор: Људи чекају дуже од сат времена на вожњу гондолом

Током вожње поштују се све епидемиолошке мере, а у кабини у исто време могу боравити највише четири путника.

Да је златиборска Голд Гондола оправдала очекивања најбоље доказују огромни редови у којима се чека дуже и од сат времена како би се уживало у вожњи овом туристичком атракцијом од центра златне планине, па све до врха Торника.
– Стигли смо из Чачка на Златибор само да би се провозали и враћамо се назад. Чули смо од пријатеља да је доживљај феноменалан и нисмо желели то да пропустимо. Кад има снега, све изгледа као права зимска бајка – рекао је Јован Николић.

Вожња Голд Гондолом траје око 25 минута и током ње пролази се кроз живописне пределе нетакнутих четинарских шума и преко прелепог Рибничког језера где се налази и међустаница. За непуних месец дана од отварања, Голд Гондолом се провозало око 20.000 људи.
– Има 55 кабина и њен капацитет је 600 путника на сат. Радно време је од 8.30 до 15.00 часова. Млађима од шест година неће се наплаћивати карта, цена за децу је 550, а за одрасле 1.000 динара. Током вожње поштују се све епидемиолошке мере, а у кабини у исто време могу боравити највише четири путника – рекли су у ЈП „Голд Гондола“.

Голд гондола Златибор тренутно је најдужа панорамска гондола на свету, скидајући са трона кинеску гондолу Тианмен Схун, премавшиши њену трасу за читавих 1,6 км.

Србија данас