Почетак » Вести » Србија » Настављају се преговори са Владом, нов закон па порез уместо пљачке
Фото јутјуб

Настављају се преговори са Владом, нов закон па порез уместо пљачке

Председник Удружена радника на интернету Миран Погачар најавио је данас да ће представници тог удружења највероватније током суботе и недеље имати више састанака са Пореском управом, због њеног захева да плате порезе и доприносе за претходних пет година, након чега предстоји нови састанак са премијерком Аном Брнабић и министром Синишом Малим.
„До проблема је дошло јер је постојећи закон крњ, непримељив и држава се одједном пробудила и одлучила да се дебело наплати од нас и напуни празан буџет. Порез да али не и плачка. Треба да се донесе нов закон и од тог тренутка да крене наплата“, рекао је Погачар, у емисији Прави угао, на ТВ Војводини.

Коментаришући има ли простора за договор, он је рекао да је то ствар преговора, али да обустава решење(о наплати) треба да постане трајна, а не привремена за време преговора, „јер без тога нема смисла да се иде даље у преговорима“.

На питање да ли се покајао због реченице – ако нам не испуните захтеве обраћемо сајтове државних инстистуција – он је одговорио да су морали да истакну да су спремни на све јер су „притерани уз зид“.

„Ако нас доведу у такву позицију мораћемо да предузмемо неке кораке. Ништа што радимо није нешто што желимо, не желим да проводим време на улици нити да идем на те састанке са премијерком. То је речено да смо спремни на одређене кораке ако нас не буду слушали, а очито је да су то почели након више протеста“, рекао је Погачар.

Он је навео да Пореска упава није обавештавала гађане шта треба да предузму у погледу пореза, да су фриленсери одлазили у њу али су враћани без правих информација, док су сад испостављена потраживања толико велика да онемогућавају њихову егзистенцију.

Он је навео да има утисак да су представници власти, са којима су се састали, „апсолутно спремни за решавање проблема као што смо и ми“, и то што пре, наводећи да је министар Мали предлагао да се нови састанак одржи дан после јучерашњег.

Преносећи шта се дешавало на састанку у Влади, он је навео да је Брнабић рекла да се порез мора платити иначе би се порески ситем урушио.

Погачар је оценио да је власт сама себе довела у ову позицију јер има неприменљив закон и већ урушава порески систем јер селективно примењује закон.

„На моје питање шта ће се десити ако се не реши ова ситуација и остане таква каква је, Мали је рекао да ти људи ако буду желели могу да се иселе и ако буду желели да избегавају плаћање пореза они ће бити кривично гоњени. Са том изјавом мени је јасно да њима суштински није толико стало да ти млади људи остану, барем је то министар на тај начин то изјавио“, рекао је Погачар.

Фото јутјуб

Данас