Почетак » Вести » Србија » За четири године Телеком ће бити главни извозник софтвера

За четири године Телеком ће бити главни извозник софтвера

Београд — Телеком ће за четири године постати привредни гигант не само у Србији него и у региону, захваљујући стратегији која предвиђа развој дигиталних сервиса.
То је изјавио генерални директор те компаније Владимир Лучић.

Он је најавио да ће Телеком Србија ове године отворити фонд за развој дигиталних стартап пројеката који ће финасирати са најамње пет милиона евра годишње.
„Пробаћамо да мотивишемо и друге компаније да буду део тог фонда, јер мислим да тај део развоја стартпат зеједнице још није довољно систематизован, а да је велики потенцијал. Оно што ћемо пробати да урадимо је да Телеком не буде само телекомуиникациони лидер региона, него да буде и главни извозник дигиталних софтвера у свету и тиме мислим да ћемо повећати вредност Телекома и значајније допринети развоју тог дела привреде у Србији“, рекао је Лучић гостујући на Пинку.

Он је оценио како је новост на тржишту решеност да се национална телекомуникациона компанија постави тамо где су и дуге националне компаније, а то је да буде број један у телекомуникацијама и носилац дигиталног развоја.

„Ја сам пре две године говорио да ћемо ми за две године добити више мултиумедијалних корисника него за претходних 10 година, и ми смо то остварили. Ми смо број корисника фиксног интернета и мултимедије више него дуплирали. Постали смо лидери у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори и сада крећемо у даљи развој“, рекао је Лучић.

Додао је како на основу личног искуства може да каже да ће Телеком Србија за четири године постати привредни гигант у региону.

Б92