Почетак » Вести » Србија » Почиње производња војних возила Застава НТВ и МРАП
Фото Министарство одбране

Почиње производња војних возила Застава НТВ и МРАП

КРАГУЈЕВАЦ – Компанија Застава ТЕРВО почеће ове године серијску производњу теренског возила Застава НТВ а биће израђена и нулта серија оклопног возила М-20 МРАП 6X6, намењеног превозу пешадијских јединица.

Како је за агенцију Бета изјавио директор компаније Зоран Аџић, за возило Застава НТВ постоји интересовање домаћих јавних предузећа и иностраних купаца са Блиског Истока и севера Африке, како у војној, тако и у цивилној варијанти.

„Серијска производња овог теренског возила отвориће и нова радна места. Фабрика већ запошљава 100 радника, а већ у првом кварталу ове године биће потребно још 50 металских радника, бравара, механичара, лимара, фарбара”, казао је директор.

Навео је да је проблем доћи до радне снаге металске струке јер су радници тог профила тражени и у другим великим компанијама у Шумадији.

Аџић је најавио да ће током године почети тестирање и израда нулте серије оклопног возила М-20 МРАП 6X6 кога по његовим речима, одликује висок степен балистичке и противминске заштите.

Предузеће Застава ТЕРВО је основано одлуком Владе Србије у августу 2017. године као друштво са ограниченом одговорношћу за производњу теренских возила.

Застава ТЕРВО је носилац свих лиценци и техничко-технолошке документације коришћене за производњу у Застава камионима.

Фото Министарство одбране

Политика