Почетак » Вести » Србија » Приоритет су аутопутеви и пруге

Приоритет су аутопутеви и пруге

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић очекује да Србија у новој 2021. изађе из корона кризе и настави убрзану реализацију инфраструктурних пројеката, а приорирет је да се до краја године заврши изградња деонице аутопута „Милош Велики” од Прељине до Пожеге и брза пруга од Београда до Новог Сада.

Момировић је рекао Танјугу се највише улаже у изградњу аутопутева и пруга који ће врло брзо премрежити нашу земљу и омогућити да се брзо стигне са једног њеног краја на други.

„Морамо да завршимо аутопут Прељина – Пожега и брзу пругу Београд – Нови Сад и ту нема дискусије и компромиса”, поручио је Момировић.

Остали стратешки пројекти су, каже, градња Моравског коридора Појате – Прељина, затим Фрушкогорског коридора од Новог Сада до Руме, аутопута Рума – Шабац и брзе саобрацајнице Шабац – Лозница.

Такође, градња деонице аутопута од Београда ка Сарајеву Кузмин – Сремска Рача, завршетак обилазнице око Београда и изградња станова за припаднике војске, полиције и служби безбедности.

Додаје да лично очекује да у 2021. изађемо из ове медицинске кризе.

„Економске и социјалне активности су потпуно отежане и надам се да ћемо кренути полако да излазимо из тога. Као што знате, Србија је једна од првих земаља у Европи која је кренула са вакцинацијом, што није случајно”, навео је министар.

„Србија је давала помоћ многим државама које су доста развијеније од ње. Сада се понаваља ситуација и Србија је међу првим земљама која улази у вакцинацију. Ако бисмо успели да вакцинишемо довољно људи, пре свега, старијих ми бисмо међу првима изашли из кризе или почели да излазимо”, каже Момировић, који је члан Кризног штаба.

Више није битна цена по којој можемо да решимо тај проблем, напоменуо је он и нагласио да ће сви који се буду изборили са короном после лако надокнадити те финансијске издатке.

Политика