Почетак » Вести » Србија » Дашић: Спајање Фијата и Пежоа нам иде на руку, преговори се воде на вишем нивоу

Дашић: Спајање Фијата и Пежоа нам иде на руку, преговори се воде на вишем нивоу

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић изјавио је да не зна да ли се између Владе Србије и Фијата воде преговори о судбини фабрике Фијат Крајслер аутомобила (ФЦА) у том граду.

Искрен да будем то су информације које и мене занимају, али о том пројекту све се договара на високом нивоу, рекао је Дашић у интервјуу за новогодишњи број Крагујевачких новина и додао да спајање Фијата и Пежоа иде на руку крагујевачкој фабрици.

„Фабрика у Крагујевцу је најмодернија у Европи и очекујем да ће Фијат овде наставити са пословањем. На жалост фијат 500Л се на светским тржиштима није прославио и то је разлог што није било производње која се очекивала“, рекао је Дашић.

Говорећи о еколошким проблемима у граду, он је најаво да ће предузећу Енергетка од следеће до грејне умето угља као енергент почети да користи гас.

Садашња три котла на угаљ мораћемо да земенимо котловима на гас. У том смислу воде се разговори о начину финансирања и већ наредних месеци очекујем почетак радова, рекао је Дашић и додао да је Влада Србије издвојила 12,5 милиона евра за грађевинске радове и котлове.
Ускоро одлука о новој аутобуској станици

Дашић је најавио да да ће у наредних неколико месеци бити донета одлука где ће се градити нова аутобуска станица кроз јавно-приватно партнерство јер град неће узимати нове кредите за то.

Крагујевац је 2020. имао задуженост од 52 одсто, а у овој, с обзиром да нам истичу грејс периоди, излази на 67 одсто задужености буџета. Због тога нисма сигуран да би град у овом тернутку требало да улази у ново задуживање јер би му то била омча око врата, рекао је Дашић.

Говорећи о односима лакалне власти према грађанима Дашић је рекао да је због пандемије прекинуо праксу директних разговора са њима.

На жалост, та пракса је обустављена због пандемије, али ћемо је наставити чим се смањи број заражених. Природно је да људи долазе због личних проблема, а 95 одсто се своди на запошљавање, навео је градоначелник.

Дашић, који је члан Српске напредне странке, нагласио је да „без обзира на различите политичке ставове треба да једни друге да уважавамо“.

Н1/ФоНет