Почетак » Вести » Србија » АЛЕКСАНДАР БОЦАН ХАРЧЕНКО: Пуштањем у рад Балканског тока потпуно обезбеђена енергетска стабилност Србије
Руски дом

АЛЕКСАНДАР БОЦАН ХАРЧЕНКО: Пуштањем у рад Балканског тока потпуно обезбеђена енергетска стабилност Србије

ГОСПОЂИНЦИ – Изградњом и пуштањем у рад Балканског тока, дела гасовода Турски ток, од бугарске до мађарске границе, потпуно је обезбеђена енергетска стабилност и безбедност Србије, изјавио је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.

Харченко је, рано јутрос, са председником Србије, присуствовао пуштању гасовода у рад.

Завршен је најважнији део једног од глобалних пројеката наше заједничке сарадње. Овај гасовод обезбедиће стабилност и самој Србији дахе могућност за даљи развој унутрашње инфратсруткуре и потпуно ће бити обезбеђена енергетска стабилност и безбедност и стабилне испоруке енергената, рекао је Харченко.
Он је додао да се изградња гасне инфраструктуре потпуно уклапа у смернице привредног развоја, које је уочи Нове године изнео председник Србије.

Овај гасовод обезбедиће и енергетску сигурност и ширег региона, централне Европе, указао је Харченко.

Руски амбасадор је навео и да ће гасовод пружити додатне могућности за Србију, да постане још привлачнија за улагања, јер постаје и транзитна земља за гас.

Ово је стварно најбољи поклон за Нову годину, да чим је нова година почела имамо један велики догађај у развоју билатералних односа, констатовао је руски амбасадор.

Он је захвалио свима који су радили на изградњи гасовода, а председник Србије Александар Вучић упутио је велику захвалност председнику Русије Владириму Путину.

 

Курир/Танјуг