Почетак » Вести » Друштво » Економија » Русија: Санкције представницима Немачке, Француске и Шведске

Русија: Санкције представницима Немачке, Француске и Шведске

МОСКВА – У светлу антируских санкција Европске уније због случаја опозиционог лидера Алексеја Наваљног, Русија је донела одлуку о проширењу листе представника ЕУ којима је забрањен улазак у Русију, наводи се у данашњем саопштењу руског Министарства спољних послова.

Министарство спољних послова Русије одбацило је као категорички неприхватљиво увођење незаконитих рестриктивних мера (које су покренуле водеће државе чланице ЕУ) против једног броја Руса под изговором њихове наводне умешаности у случај Наваљни, пренео је ТАС С.
У складу са принципом одмазде донета је одлука о проширењу списка представника земаља ЕУ којима је забрањен улазак у Русију, навело је руско Министарство спољних послова и додало да су особе са списка одговорне су за појачавање активности против Русије у Европској унији.

Руско Министарство спољних послова позвало је на разговор амбасадора Француске, представника амбасадора Шведске и заменика амбасадора Немачке.

Потврдујемо да ће непријатељски кораци западних земаља и даље захтевати адекватан одговор, саопштило је руско Министарство спољних послова.

РТВ