Почетак » Вести » Друштво » Јапански инвеститори све више долазе у Србију

Јапански инвеститори све више долазе у Србију

ГОЛУБИНЦИ – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас након разговора са руководством Јапан Тобако Интернатионал да та компанија ангажује 250 домаћинстава у Србији у производњи дувана, од којих свако запосли између 40 и 60 сезонаца и поручио да ће држава наставити, иначе изузетну, сарадњу са Јапан Тобако Интернационал (ЈТИ).

Вучић је рекао да ЈТИ жири мрежу произвођача дувана у Војводини, што је веома значајно за тај део наше земље. Додаје да је више пута посећивао фабрику Јапан Тобако Интернатионал у Сенти и захвалио тој компанији на свему што раде у Србији.
Вучић наводи да ангажују 250 газдинстава, што је 50 одсто од укупног броја произвођача у Србији.
Приметио је да јапански инвеститори све више долазе у Србију и најавио да ће врло брзо и званично бити најављен долазак још једног јапанског инвеститора и то у Нови Сад.

Вучић је подсетио да је у Инђији недавно ударен камен темељац за фабрику јапанског Тојо тајерса.

„Ту где су Јапанци, ту је озбиљност и одговорнсот и наши људи се ту понашају изузетно одговорно“.

Председник каже да произвођачи дувана ангажују сензце углавном из Прешева и то Албанце, као и доста људи из Неготина, што је сигнал да држава мора више да уради за југ и исток Србије.

Напоменуо је да ЈТИ реализује годишње извоз од 300 милиона евра и да је та компанија један од наших највећих пореских контрибутора.

Вучић је приметио да су јако лоши путеви у Војводини и да ће у том смислу бити додати неки пројекти у план Србија 2025 и да ће се поред градње аутопута Нови Сад – Рума правити и аутопут Београд – Зрењанин, али и да ће бити урађено много регионалних и локалних аутопутева у Војводини.

Између села су велике рупе на путу као да ништа није улагано последњих 50 или 60 година, додао је Вучић.

„Огроман новац ћемо да уложимо у путеве и то ће значити пуно и за инвеститоре“, нагласио је Вучић.

РТВ