Почетак » здравље » др Несторовић поново шокира: “Веће су вам шансе да добијете рак него корону”
Фото јутјуб

др Несторовић поново шокира: “Веће су вам шансе да добијете рак него корону”

Пулмолог је говорио и о новом соју корона вируса који долази из Велике Британије, али и о Фајзеровој вакцини.
Чувени српски пулмолог др Бранимир Несторовић је, говорећи о епидемији корона вируса, гостујући на ТВ Хаппy у емисији Ћирилица аутора Миломира Марића, навео да је тренутно већа шанса да добијемо тумор него ковид 19.
– Људи почињу да се понашају ирационално када су уплашени. Тренутно вам је већа шанса да добијете тумор неки малигни, озбиљан и да умрете, него од ковида. Ове године ће да умре више од 20.000 људи од тумора, а око 3.000 од ковида. А да не причам о кардиоваскуларним болестима. Када гледате податке о морталитету у свету, нема великих промена. У већини земаља је укупна смртност потпуно иста као и прошле године – истакао је др Несторовић.
Он је као пример навео истраживање једне америчке аналитичарке.
У Србији се појавио тест у апотекама намењен приватним здравственим установама а не грађанима
– Мени је било интересантно… Један рад је објављен и одмах повучен са једног америчког инсититута. Њихова аналитичарка је анализирала смртност у Америци ове године. Интересантна је прича – колико је људи умрло више од ковида, тих око 300.000, за толико је испало да је мање умрло од рака и кардиоваскуларних обољења. Изгледа да су пацијенти који су имали хроничне болести и добили ковид, а преминули, рачунати као да су умрли од короне – навео је доктор.
Он је говорио и о новом соју вируса корона који долази из Велике Британије.
– Сада је та теза, чини ми се, оповргнута. Мислим да се у ту причу умешала политика, јер је Борис Џонсон пре неки дан имао непријатан разговор са Ангелом Меркел. Одатле мислим да се наводно појавио овај сој – објаснио је Несторовић.
Коментаришући вакцине против ковида 19, др Несторовић је навео да бисмо имали бисмо озбиљну производњу када бисмо успели да произведемо вакцину против корона вируса.
– Стварно не разумем Фајзерову вакцину, посебно што је најскупља. Затим, цела доза мора да се употреби у року од 12 сати, чим се одмрзне. Треба да гледамо своја посла, своје грађане… Не вакцинишемо се ваљда да путујемо. Идеја је да примимо вакцину да бисмо били здрави – навео је пулмолог.

Телеграф