Почетак » Вести » Свет » ТРАМП ИМА РЕЗЕРВНИ ПЛАН: Врховни суд САД није последња нада за победу америчког председника

ТРАМП ИМА РЕЗЕРВНИ ПЛАН: Врховни суд САД није последња нада за победу америчког председника

КОНГРЕСМЕН из Алабаме, републиканац Мо Брукс, открио је резервни план Доналда Трампа у борби за доказивање да је било крађе на председничким изборима. Према том плану, Врховни суд САД није последња нада за америчког председника, већ ће шансу тражити и у Конгресу.

Брукс, који важи за једног од блиских Трампових сарадника, открио је то уочи састанка електорског колеџа, који је заказан за 14. децембар и који треба да гласа о председнику.

Републикански конгресмен навео је да ће у Конгресу покушати да оспоре резултате електорског колеџа када се 6. јануара конгресмени састану да би потврдили изборне резултате.

– Према уставу, ми имамо вишу улогу него Врховни суд САД, него било који федерални судија, него било који државни судија – навео је Брукс.

– Оно што ми кажемо, биће коначна пресуда – рекао је Брукс у тексту који је објавио „Њујорк тајмс“ и додао да им је основни циљ да „поправе веома мањкав амерички изборни систем, који дозвољава изборне преваре и крађу гласова“.

– Могућа корист од тога је да ће Доналд Трамп званично победити на електорском колеџу, као што верујем и да је сте победио ако се броје само законити гласови – рекао је Брукс.

Како се наводи, Брукс и други конгресмени планирају да оспоре електорске гласове из пет спорних држава, Аризоне, Џорџије, Неваде, Пенсилваније и Висконсина.

Новости