Почетак » Вести » Србија » „Криминално понашање Кривокапића“

„Криминално понашање Кривокапића“

Подгорица — Лидер парламентарног Покрета за промене Небојша Медојевић најавио је да ће његова странка тражити хитно заседање Скупштине због.

Као разлог тог захтева навео је „криминално понашања премијера Здравка Кривокапића и министра финансија Милојка Спајића“.

Медојевић је, преноси подгоричка Побједа, саопштио да сваки тајни посао државе са новцем представља корупцију и оценио да је прекршено више закона.
„Директном погодбом држава се задужила 750 милиона евра. Трансакцију су радили познаници и пријатељи приватног лица које није овлашћено да преговара јер је 23. новембра био обични грађанин. Ко је одлучио да је камата тржишна и најбоља за Црну Гору. Да ли је неко од преговарача узео провизију. Обвезнице нису издате по закону“, навео је Медојевић.

Тврди и да није објављен јавни позив за упис и уплату обвезница, да није емитован проспект, да влада није донела одлуку и да Скупштина није разматрала и одобрила задужење.

Према речима лидера ПзП-а, држава не може да се задужује тајно и то представља тешко кривично дело са озбиљним индицијама на корупцију.

Упитао је зашто је искључена јавност и конкуренција и оценио да непосредна погодба и приватно пласирање обвезница отвара питања мотива и интереса, провизија и корупције.

Новоизабрана влада емитовала је данас државне обвезнице у вредности од 750 милиона евра из дуга за који је премијер Здравко Кривокапић рекао да је то била једна од најповољнијих понуда.

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић казао је да су задужењем од 750 милиона евра обезбеђене две године мира.


Извор: Танјуг