Почетак » Вести » Србија » УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО МОНАХА СТЕФАНА КОД ШИПОВА: Велика акција полиције у Бањалуци
Фото: Фејсбук/Врнава Дамјановић

УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО МОНАХА СТЕФАНА КОД ШИПОВА: Велика акција полиције у Бањалуци

Д. Ш. је осумњичен да је пре два дана на бруталан начин избо монаха Стефана ножем у груди

Осумњичени за убиство монаха Стефана, Д. Ш., ухапшен је у 15:55 у акцији САЈ и ПУ Бањалука у Бањалуци.
Д. Ш. је осумњичен да је пре два дана на бруталан начин избо монаха Стефана ножем у груди. Како се сумња убиство је учињено из користољубља, јер је у ноћи кад је почињен злочин из манастира нестало 50 евра (100 КМ).

Према наводима медија осумњичени Д. Ш. иза себе има богату криминалну прошлост и да је већ осуђиван због кривичног дела пред правосудним институцијама БиХ. Он је током 2016. године осуђен у Суду БиХ због фалсификовања новца за новчану казну.

Поменути Бањалучанин тренутно је најтраженији бегунац у БиХ као главноосумњичени за убиство оца Стефана, монаха манастира Глоговац код Шипова.

Према досадашњим резултатима истраге, Д. Ш. је у понедељак увече, након заједничке вечере у конаку манастира, наводно, ножем избо оца Стефана у груди. Крвави злочин догодио се око 18:55 часова. Након тога, Д. Ш. је побегао према Бањалуци аутомобилом у ком га је чекао саучесник који је убрзо ухапшен.

Иако се саучесник, чији идентитет због интереса истраге није откривен, бранио како није био упућен у злочиначке намере осумњиченог, полиција му није поверовала због бруталности злочина.

Србија данас