Почетак » Вести » Свет » Руска војска успешно лансирала балистичке ракете „Јарс“ и „Сињеву“

Руска војска успешно лансирала балистичке ракете „Јарс“ и „Сињеву“

ОРУЖАНЕ снаге Русије лансирале су балистичке ракете „Јарс“ и „Сињева“, као и неколико крстарећих ракета током вежби нуклеарних снага које су одржане под руководством руског председника Владимира Путина, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се наводи, вежба управљања стратешким офанзивним снагама одржана је данас под руководством врховног команданта, председника Русије Владимира Путина. На тренингу су учествовале руске Ракетне стратешке снаге, посаде стратешких авиона-носача ракета дугог домета, нуклеарне подморнице Северне флоте и Ваздушно-космичке снаге.

Са космодрома Плесецк лансирана је интерконтинентална балистичка ракета „Јарс“.

– Пробна борбена лансирања интерконтиненталне балистичке ракете, балистичке ракете са подморнице, високо прецизних крстарећих ракета великог домета ваздушног базирања реализована су са Државног тестног космодрома Плесецк, из вода Баренцовог мора, као и помоћу авиона Ту-160 и Ту-95мс са аеродрома ‘Енгелс’ и ‘Украинка’ – наводи се у саопштењу руске војске.

Ракете су поразиле мете на полигонима Кура на Камчатки и Пембој у Републици Коми.

Телевизија „Звезда“ објавила је лансирање балистичке ракете „Сињева“ са подморнице К-18 „Карелија“ из Баренцовог мора.

Полигон Кура се користи за пробна лансирања балистичких ракета како са подморница, тако и са космодрома Плесецк. Полигон Пембој се користи за увежбавање напада стратешке авијације.

Спутњик