Почетак » Вести » Србија » Чачак: Метеор на имању у Коњевићима

Чачак: Метеор на имању у Коњевићима

Чачак – Навикли смо да са неба падају киша, снег и град, али на једно имање у Коњевићама код Чачка, пре дванаест година изгледа да је пао ни мање, ни више него метеор, преноси агенција РИНА. Када је Драган Клајић (57) кренуо у обилазак плаца са пријатељем, насред пута угледао је кратер величине једног метра, који се како каже, још увек пушио.

„Кад сам то угледао, питао сам се ко је баш на средини пута могао да ложи ватру. Пришао сам и једним дрветом разгрнуо ту паљевину, тада сам угледао два камена величине песнице која су још увек била врела. Око њих се налазио кратер десет пута већи од њих самих и одмах сам помислио да је можда пао метеор, јер друго објашњење нико није имао. Након неког времена кад се камење охладило, спаковао сам их у кесу и однео кући. Кратер је остао да се још увек по мало пуши“, испричао је Драган за РИНУ.

Остављено у шупи, камење које је по свој прилици у Чачак пало са неба било је скоро па заборављено. Међутим, када је у фебруару ове године одјекнула вест да је метеор тежине 5,5 тона пао највероватније у Словенији, а изгорео у Хрватској, подсeтио је Клајиће на кесу коју су још увек чували у гаражи.

Прилог емитован на ТВ Прва


Глас западне Србије