Почетак » Вести » Друштво » Економија » Одржан први састанак радне групе за пројекат Јадар: Заштита животне средине приоритет
Photo by Tom Fisk from Pexels

Одржан први састанак радне групе за пројекат Јадар: Заштита животне средине приоритет

ПРОЈЕКАТ „Јадар“ важан не само за Србију, већ и за регион и Европу, с обзиром на то да је реч о јединственом минералу јадариту, рекла је данас потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић током председавања првим састанком новоформиране Радне групе за имплементацију пројекта ”Јадар”.

– Оно о чему морамо да мислимо од првог дана рада овог тела, то је заштита животне средине, јер је за државу и за грађане очување животне средине у овом пројекту једнако важно, као и економски развој који ће он донети – казала је Михајловићева. – Нова радна група биће много активнија и ефикаснија него претходна, која је формирана пре око три године.

На седници је компанија „Рио Сава експлорејшен” представила пројекат ”Јадар”, а разматране су и информације о пројекту експлоатације и прераде минерала јадарита ”Јадар” с аспекта рударства и енергетике, заштите животне средине и Града Лознице.

Радну групу чине представници више министарстава, агенција, јавних предузећа и компаније ”Рио Сава експлорејшен”. На данашњем састанку учествовао је и шеф Kанцеларије Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Београду, Џон Јовановић.

Новости