Почетак » Вести » Војводина » Новосадски студентски центар кува за заражене: Они спремају храну за пацијенте у ковид болници

Новосадски студентски центар кува за заражене: Они спремају храну за пацијенте у ковид болници

Храну ће достављати и спремати свакодневно

Студентски центар Нови Сад почео је да припрема и испоручује оброке пацијентима оболелим од вируса корона, смештеним у ковид болници на Новосадском сајму.

Храна ће се достављати свакодневно, а већ првог дана рада болнице испоручено је 50 оброка – 30 за пацијенте, 15 за медицинско особље и 5 за војнике који обезбеђују болницу.

„Студентски центар Нови Сад је високоорганизована установа, с кухињом у којој, у две смене, оброке припрема 135 људи. Наши кувари су у стању да дневно припремају шест до осам хиљада оброка. Односно више од 1,5 милиона оброка годишње. Тренутно се у нашој кухињи припрема око 3.000 порција дневно. Зато је логично што смо на препоруку градоначалника Новог Сада Милош Вучевић укључени да помогнемо да нова ковид болница на Сајму успешно обави свој задатак очувања људских живота“ каже директор Студенског центра Зоран Мартиновић.

Мартиновић истиче да је Студентски центар спреман да ради пуним капацитетом, али да се нада да ће се епидемиолошка ситуација променити на боље.

„Град Нови Сад и градски кризни штаб на чијем је челу Милош Вучевић, као и Влада Србије и њен Кризни штаб, правовремено су донели и спровели неопходне и оштре мере за сузбијање последица пандемије. Подржавамо мере града, а што се нас тиче, учинићемо све да се оне максимално спроведу у свим објектима у нашој надлежности“ каже Мартиновић.

У домовима Студентског центра Нови Сад, у којима станује преко 3.000 студената, у изолацији се, у посебно припремљеним собама налазе три студента, код којих је вирус потврђен. Мере и организација у Студентском центру доприносе очувања здравља у укупно универзитетској заједници у Новом Саду, која броји укупно више од 50 хиљада млађих људи и њихових наставника.

„Управа Студентског центра оправдано се нада да ће ризике од инфекције додатно смањити И новоуведени Кол центар, чији волонтери брину о безбном снабдевању студената животним намирницама и чистом гардеробом и постељином“ закључио је Мартиновић.

Мондо