Почетак » Вести » Војводина » Време: Јака кошава нас не напушта

Време: Јака кошава нас не напушта

До 10. децембра у кошавском подручју дуваће јак и олујни југоисточни ветар, а на југу Баната и са орканским ударима.

Најјачи удари ветра очекују се данас (07.12.) током преподнева на југу Баната од 100 до 140 km/h (28 до 40 m/s), а у Београду од 70 до 80 km/h (20 до 23 m/s).

У осталим данима удари кошаве на југу Баната биће углавном до 100 km/h (до 28 m/s), а на подручју Београда до 60 km/h (17 m/s).

– Не захтева се посебна приправност.

– Време може бити опасно (потенцијално). Временскe појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

– Време је опасно. Прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

– Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби.

РХМЗ