Почетак » Вести » Свет » Асадова армија спремна за јуриш, Турци шаљу појачања

Асадова армија спремна за јуриш, Турци шаљу појачања

Јуче и данас Сиријска арапска армија је наставила да шаље појачања ка границима североисточне провинције Идлиб, која представља последње велико упориште џихадиста у тој земљи.

Трупе и опрема су распоређене у долини Ал-Габ на северозападу провинције Хама, јавља такозвана Сиријска опсерваторија за људска права, чије је седиште у Лондону.

– Транспортна возила довезла су огромне залихе и велики број војника у Ал-Амакију и Тањару у долини Ал-Габ – пише у извештају СОХР-а.

Ова појачања су се подударила са интензивним артиљеријским ударима САА на положаје џихадиста у близини места Кансафра, Ал-Бара, Ал-Фтера, Сфухен, Фулајфел и Бајанин, који се налазе на планини ал-Завија на југу провинције Идлиб.

Идлибом тренутно доминира коалиција џихадиста повезаних са Ал-Каидом и протурских милитаната, које предводи Хајат Тахрир ал-Шам.

Пре два дана турска војска је послала велика појачања у Идлиб, где трупе лојалне Анкари тренутно држе више од 60 утврђених положаја.

Ово нагомилавање трупа може бити знак да ускоро почиње нова офанзива Сиријске арапске армије на Идлиб. Прошли јуриш Асадове војске на џихадистичка упоришта се завршио руско-турским споразумом о деескалацији, који Анкара није поштовала.

Новости