Почетак » Вести » Србија » Стигла нова подршка за 500 трговаца и малих радњи: сви заједно праве Локални маркет

Стигла нова подршка за 500 трговаца и малих радњи: сви заједно праве Локални маркет

Мултифункционална апликација компаније Глово и глобални лидер у дигиталним плаћањима Виса започели су заједничку сарадњу у Србији, како би пружили подршку локалним трговцима и комшијским радњама, који су једни од најпогођенијих пандемијом Цовид-19.

Сарадња ових компанија је успостављена са циљем да олакша локалним бизнисима да користе нове моделе и канале дистрибуције и доставе, заснованих на дигиталним алатима.

Нове технологије и интернет имају велику предност у решавању удаљености и комерцијалних ограничења, ширећи круг корисника који су иначе тешко доступни, посебно за мале бизнисе и комшијске радње.

Преко 500 малих радњи у 6 градова окупиће се у наменском простору Локални маркет, у оквиру апликације Глово, коју ће обе компаније снажно промовисати кроз своје кампање. Од почетка децембра до средине јануара, подршком ће бити обухваћене пицерије, посластичарнице, вински барови, локалне деликатесне радње, ресторани, пекаре, апотеке и друге врсте малих бизниса и комшијских радњи широм Србије. Иницијатива укључује комшијске радње из Београда, Ниша, Крагујевца, Панчева, Новог Сада и Суботице.

Пословна сарадња између компанија Глово и Виса конципирана је тако да грађанима тих градова понуди производе комшијских радњи и подстакне куповину код њих посебно током празника. Други важан циљ ове сарадње је да малим трговцима помогне на путу дигитализације, која је од суштинског значаја за развој њиховог пословања. Развој мора да буде уметнут у нови тржишни контекст, како на страни тражње, тако и на страни понуде и подстакнут снажним растом локалне потрошње. Зато су компаније Глово и Виса понудила грађанима платформу преко апликације Глово која ће их повезати да купују код својих комшија на брз, безбедан и ефикасан начин.

Недавно објављени резултати показали су да је пораст наруџбина преко Глово апликације забележио снажан раст у поређењу са претходном годином. Поред тога, бесконтактно плаћање је тренутно пожељнији начин плаћања и у Србији и у Европи, јер се две од три куповине у продавницама обављају путем бесконтактне картице.

– Погоршавање здравствене ситуације радикално је променило приступ малих комшијских радњи и локалних продавница које су морале да прилагоде пословање, ослањајући се много више на дигитализацију и дигиталне канале него што је то било у прошлости. Због тога достава и е-трговина постају два суштинска савезника нарочито у доба пандемије. Будући да потрошачима, који се због безбедности све теже одлучују да физички посете радње, нуди погодност сигурног примања потребних производа, а трговцима виртуални излог на којем се могу наћи њихови производи, који иначе не би могли да се појаве у кратком периоду на мрежи. Платформа попут наше није ограничена на доставу са једне тачке града на другу, већ партнерима и корисницима нуди тржиште на комшијском, локалном нивоу. За сваку потребу да будете снабдевени у свом граду, може се начи решење на апликацији Глово – изјавио је Бранимир Ђуровић директор Глово Србија.

– Куповина од малих и средњих предузећа, представља много више од саме набавке производа или коришћења услуге. За предузетнике који улажу сву енергију и рад у свој бизнис, подршка представља потврду да се њихов труд исплатио и да га је заједница препознала. У овој години пандемије управо овај сектор је највише економски угрожен, и сада је више него икад пре потребно да их охрабримо да наставе свој пут развоја. Виса дугорочно подржава мале и средње бизнисе широм света, а наша сарадња са Глово током празника је једна од прилика да допринесемо том циљу. Позивамо кориснике Виса картица да нам се у томе као и у претходном периоду, придруже, јер њихова куповина може да направи разлику. Ова кампања је део шире иницијативе #WhereYouShopMatters, у оквиру које пружамо предузетницима прилику да уз помоћ савета, бесплатних едукативних програма и посебних понуда и погодности ефикасније започну или развију своје пословање – додао је Владимир Ђорђевић, генерални директор компаније Виза за Југоисточну Европу.