Почетак » Вести » Србија » “Како ћете бирачима да објасните излазак на Вучићеве изборе”

“Како ћете бирачима да објасните излазак на Вучићеве изборе”

„Бојкот јунских избора створио је катастрофалну ситуацију по Вучића – једнопартијски парламент у којем 243 од 250 посланика подржава владу. Своју ауторитарну владавину он више не може да сакрије, ни од грађана, ни од својих чланова, ни од западних спонзора. И то га жуља. Зато је и експресно најавио нове изборе за почетак 2022. године, да покуша што пре да разреши тај чвор“, навео је Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење.

Он је у саопштењу навео да “ово мало медијског простора наклоњеног опозицији претходних дана испуниле су спекулације око избора 2022”.
“Читам анализе о броју колона опозиције, о томе ко с ким иде на листу, које су програмске основе за груписање, да ли је паметно организовати јединствен опозициони фронт и слично. Јел ви то хоћете да идете на изборе или ми се причинило? Као да сте заборавили да су пре само 5 месеци одржани избори коју сте бојкотовали. Због очајне политичке, друштвене и медијске ситуације, у којој нема више ни минимума демократских стандарда. Како ћете сада бирачима да објасните да ипак излазите на Вучићеве изборе”, рекао је Ђорђевић.

Он је упитао шта се тачно променило.

“Да ли вам је Вучић дао часну реч да више неће бити притиска на бираче и функционерске кампање? Да ће на бирачким местима све бити поштено? Да ће медији бити непристрасни и отворени? Бојкот јунских избора створио је катастрофалну ситуацију по Вучића – једнопартијски парламент у којем 243 од 250 посланика подржава владу. Своју ауторитарну владавину он више не може да сакрије, ни од грађана, ни од својих чланова, ни од западних спонзора. И то га жуља”, рекао је Ђорђевић.

Нова