Почетак » Вести » Војводина » Међународни пољопривредни сајам онлајн од 14. до 18. децембра

Међународни пољопривредни сајам онлајн од 14. до 18. децембра

НОВИ САД -Међународни пољопривредни сајам, Новосадски сајам први пут организује онлајн од 14. до 18. децембра на адреси www.еxпоонлине.рс.

До почетка догађаја остало је две недеље. Пријавило се више од 130 излагача из земље и иностранства који ће понудити производе и услуге у области пољопривреде. Припремљени су попусти и сајамске акције, а једино што ће бити потребно је да се посетиоци бесплатно региструју. Коминикација између излагача и посетилаца омогућена је видео или аудио позивом, мејлом или четом. Поред тога, пословна публике има прилику и да иницира састанак са сваким од излагача, а биће одржан у реалном времену, у унапред договореном термину.

Посетиоци који долазе на Пољопривредни сајам у Новом Саду очекују и Поклон игру. Она неће изостати ни у онлајн издању, а власник профила чија објава буде највише пута подељена на друштвеној мрежи Фацебоок добиће на поклон – тракторску косачицу Џон Дир X350Р , дародавца КИТЕ ДОО . Додатне информације и правила за учеснике у Поклон игри, биће објављена на www.sajam.net, www.еxpoonline.rs, као и на друштвеним мрежама Новосадског сајма од уторка, 1. децембра.

На Националној изложби стоке биће представљено више од 150 грла говеда, коња, оваца и свиња, које излаже више од 30 одгајивача из Србије. Исто толико компанија и индивидуалних произвођача представиће своје производе и услуге за које су добили шампионске пехаре на оцењивању квалитета „Најбољи у 2020“.

Конгресни сегмент, који обухвата конференције и стручне скупове, такође се организује онлајн на платформи еxпоонлине.рс. Од 14. до 18. децембра говориће се о „Пољопривреди у 2021 – подстицајима за перспективу“, као и о „ОФФ/ОН Лине догађајима“. Развојна Агенција Војводине припрема конференцију са темом „Наука у служби привреде“, док је тема за коју се определило Генерали Осигурање Србија „Агродомаћинство“. Привредна комора Војводине ће стручни сегмент посветити „Винарству и виноградарству као привредним потенцијалима у Србији“, а „Решења за прецизну пољопривреду“ представиће Ливона доо. Догађаје припремају и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Амбасада Шпаније, Делта Аграр, СУМП и РТИ.

Генерални спонзор Међународног пољопривредног сајма је Генерали Осигурање Србија, Земља партнер је Чешка Република, Златни спонзор је Ал Дахра. Онлајн издање најзначајнијег агробизнис догађаја у овом делу Европе подражало је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Покрајинска влада и Град Нови Сад.

РТВ