Почетак » Вести » Србија » ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ се огласио поводом ГЕЈ ПАРАДЕ у Бањалуци

ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ се огласио поводом ГЕЈ ПАРАДЕ у Бањалуци

Новоизабрани градоначелник Бањелуке Драшко Станивуковић рекао је у суботу ТВ Фејс да свако има право на све врсте опредељења, али док је он на челу тог града, геј парада неће бити организована јер мисли да је за БиХ довољна једна, она у Сарајеву.

„Нека свако ради што у дубини себе осећа. Свако има право на све врсте опредељење. Мислим да је једна геј парада довољна у Сарајеву, за читаву земљу. Мислим да је то сасвим довољно. Овде има геј парада, довољно. Мислим да нема потребе у Бањалуци“, рекао је Станивуковић.

Као градоначелник Бањалуке, он сматра да су то вредности које не треба да се промовишу на трговима.

„Сматрам да нико у Бањалуци није угрожен, по било којој опредељености. Ако неко жели да изрази такву врсту свог става, до Сарајева је три сата и сваке године има овде. Има у Београду, ево и у Сарајеву“, поручио је.

Он је рекао да је Србин и првославац и да геј парада није у духу народа којем припада.

На питање да ли је у духу Бошњака и муслимана у Сарајеву, Станивуковић је рекао да свако има право да одлучи и донесе одлуку.

„То неће бити за време мог мандата у Бањалуци“, а на констатацију да ће бити, ако му нареде, он је рекао: „Хајде да видимо ко ће организовати у Бањалуци.“

 

Фонет