Почетак » Вести » Свет » Републиканци из Пенсилваније представили резолуцију, траже да KОНГРЕС прогласи спорним ИЗБОРЕ У САД!

Републиканци из Пенсилваније представили резолуцију, траже да KОНГРЕС прогласи спорним ИЗБОРЕ У САД!

Посланици из редова републиканаца у Пенсилванији представили су резолуцију којом намеравају да оспоре резултате председничих избора у Америци, одржаних 3. новембра.

У резолуцији изборни резултати се проглашавају спорним, а захтева се и одлагање потврђивања гласова у Пенсилванији. Од америчког Kонгреса се, такође, захтева да председничке изборе у Америци прогласи спорним.

Тврди се да мноштво фактора доводи у питање изборне резултате, укључујући и продужење рока за гласање поштом. Kако преносе медији у Питсбургу, о овој резолуцији тек треба да се гласа у надлежним институцијама. Иначе, вест о резолуцији републиканаца на Твитеру је поделила и новинарка „Њузмакса“ Емералд Робинсон која извештава из Беле куће.

​Претходно је амерички председник Доналд Трамп поново изнео тврдњу да су изборни резултати у Пенсилванији намештени и да је он победио у тој савезној држави, доводећи у питање регуларност више од милион гласова.

„Ниоткуда се појавило 1.126.940 гласова. Убедљиво сам победио у Пенсилванији. Гласови у Пенсилванији су намештени. Свет гледа!“, написао је Трамп на Твитеру.

Трамп се огласио након што је Савезни апелациони суд одбацио покушај његовог штаба да поново покрене тужбу којом се оспоравају изборни резултати у Пенсилванији.

 

Интермагазин