Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Абазовић: Око Закона смо се договорили са Црквом и то нам је најважније; У потпуности подржавам Кривокапића и међу нама нема конфликата

Абазовић: Око Закона смо се договорили са Црквом и то нам је најважније; У потпуности подржавам Кривокапића и међу нама нема конфликата

Не желим да одговарам на разноразне наслове у медијима и да се препуцавам. Потпуно је сада небитно коју ћу ја функцију добити, они којима су само функције битне нека се задовољавају титулама. Треба што пре формирати владу и то је сада једино важно

<strong>“Људи који треба да се договоре око Закона о слободи вјероисповијести су се већ све договорили. То ће бити ријешено за пет минута. Закон нећемо повлачити јер то није практично и то је једини разлог. Биће избачени сви спорни чланови, што је у интересу свих, па и цркве”</strong> каже Дритан Абазовић, лидер Грађанског покрета УРА.
<div class=“code-block code-block-6″>
<div id=“mwayss_div_9256621718″ class=“mwayss_div“>
<div id=“mwayss_div_2196567769″ class=“mwayss_div“></div>
</div>
<div id=“_mwayss-7f8dfafad70e187a527652392a7718501602011329477″></div>
</div>
<strong>“Ако бисмо ишли у нови закон, изгубили бисмо годину дана. То би значило да морају да се окупе све вјерске заједнице, да сједну заједно и договоре се, да се формирају експертски тимови и да пишу нови документ. То би потрајало више од годину дана. Овако ћемо овај постојећи закон промијенити, па ако буде незадовољних, онда нека пиш</strong><strong>у нови. Овај Закон није уопште лош, само садржи спорне чланове, које ћемо избацити. Постоје четири спорна члана која се тичу имовине, а све остало је о неким регистрацијама и стварима које су небитне”</strong>, каже Абазовић за портал Нова.рс.

<strong>„Не треба нам јавна полемика. Покушавамо да се договоримо с члановима Демократског фронта и са осталим странкама у коалицији које су окупљене око Здравка Кривокапића. Оптимиста сам и мислим да ћемо врло брзо наћи решење и договорити се. То је оно што грађани очекују од нас. Морам да нагласим да су наши ставови врло јасни и једноставни. Око Закона о слободи вјероисповијести смо се договорили с црквом и то нам је најважније. У потпуности подржавам Кривокапића и међу нама нема конфликата, што је најбитније. Цијела прича са законом је готова – ријешена“</strong>, наглашава Абазовић.

Спекулисало се и да је сукоб између покрета УРА и дијела коалиције За будућност Црне Горе избио, не због закона, већ због ресора безбједности над којим и једни и други желе надлежност.

<strong>“Не желим да одговарам на разноразне наслове у медијима и да се препуцавам. Потпуно је сада небитно коју ћу ја функцију добити, они којима су само функције битне нека се задовољавају титулама. Треба што пре формирати владу и то је сада једино важно”</strong>, наглашава Абазовић.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић је упутио позив на консултације о мандатару за састав Владе Црне Горе, носиоцима листа коалиција: “За будућност Црне Горе” Здравку Кривокапићу, “Мир је наша нација” Алекси Бечићу и “Црно на бијело” Дритану Абазовићу, које су након конститутивне сједнице одржане 23. септембра 2020. доставиле приједлог за мандатара, потписан од стране 41 посланика. Термин предвиђен за консултације је четвртак, 8. октобар у 11 сати, а након консултација, предсједник ће предлог, у складу са Уставом, доставити Скупштини Црне Горе.

ИН4С