Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Свет » Немачки медији: Меркелова тајно посетила Наваљног док је био у болници
Foto: EPA-EFE/CARSTEN KOALL

Немачки медији: Меркелова тајно посетила Наваљног док је био у болници

Немачка канцеларка Ангела Меркел је тајно посетила руског опозиционара и блогера Алексеја Наваљног док је био на лечењу у болници „Шарите“ у Берлину, објавио је недељник „Шпигл“.

„Канцеларка је у потпуној тајности посетила руског опозиционог политичара док је лежао у берлинској болници ‘Шарите’ “, навео је извор „Шпигла“.

Тиме је, како се наводи у тексту, канцеларка показала солидарност немачке владе са Наваљним, као и да не одустаје од намере да се овај случај истражи до краја.

Наваљни је пуштен из болнице 22. септембра.

Случај Наваљни

Наваљном је 20. августа позлило на лету из Томска у Москву. Авион је хитно слетео у Омску. Опозициони лидер превезен је у болницу, где је пао у кому. У почетку се претпостављало да је Наваљни отрован нечим што му је сипано у чај на аеродрому.

Лекари болнице у Омску су потом саопштили да му је здравствено стање стабилно и да, према резултатима обављених испитивања, код Наваљног нису пронађени знаци тровања, можданог удара, инфаркта, инфекција, нити вируса корона.

На захтев породице, блогер је 22. августа из Омска пребачен на клинику у Берлину.

Немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је р Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. Лекари су 7. септембра пробудили Наваљног из коме.

Од Русије се захтева да спроведе истрагу, а званична Москва инсистира на томе да јој Берлин достави информације у вези с Наваљним.

Foto: EPA-EFE/CARSTEN KOALL

Спутник