Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » ОДНОСЕ СА СРБИЈОМ ТРЕБА ПОБОЉШАВАТИ А НЕ КВАРИТИ

ОДНОСЕ СА СРБИЈОМ ТРЕБА ПОБОЉШАВАТИ А НЕ КВАРИТИ

Користим прилику да јавним путем, крајње добронамерно, замолим људе из тима професора Здравка Кривокапића, да кроз своје јавне наступе не кваре однос будуће власти у Црној Гори са Србијом. Ми смо се сви, укључујући и професора Кривокапића, у кампањи обавезали и обећали грађанима да ћемо као власт имати најбоље могуће односе са свима у региону, а посебан акценат је стављен на Србију. Зато нам не користи да се упуштамо у паушалне оцјене о односима предсједника Србије са Милом Ђукановићем, за које нису изнесени јасни и конкретни докази. Добро би било да се макар користи једнак аршин, да ако нико од савјетника професора Кривокапића није јавно негативно коментарисао директну, јавно видљиву и недвосмислену подршку пред изборе Едија Раме, премијера Албаније, Милу Ђукановићу нити их прогласио за два крака исте хоботнице, поштујући тако грађане Црне Горе албанске националности, да то онда не ради ни када је у питању предсједник Србије. То није у интересу највећег броја гласача наше коалиције који су махом Срби и желе да односи са Србијом буду бољи него за вријеме Ђукановића. А да би се ти односи побољшали они морају бити остварени кроз добру и релаксирану комуникацију са најважнијим државним адресама у Србији.

Није природно да после избора негативне коментаре на рачун предсједника Србије износе и Мило Ђукановић и савјетници професора Кривокапића и то у оба случаја без доказа. То може да приличи људима који без обавеза према држави и читавом друштву у складу са својим субјективним осјећајем необавезно коментаришу такве ствари у личним разговорима или преко друштвених мрежа али не и онима који желе да на озбиљан начин воде међународну политику Црне Горе у периоду пред нама.

Неопходно је направити дисконтинуитет од политике ДПС-а да се кроз јавне иступе праве иритације на рачун Србије и оних који је представљају а са којима као власт на међународном плану треба да билатерално сарађујемо у будућности, на обострану корист грађана наше двије земље.

Ово је само добронамјерна сугестија, јер политику кривице Србије и сваке власти у њој за све што се овдје дешава, а коју је водио ДПС, морамо послати у прошлост заједно са том партијом и њеним предсједником. Та политика у некој новој нашминканијој верзији, само може да допринесе наставку подјела које је направио Мило Ђукановић у Црној Гори. Сви заједно имамо обавезу да то не дозволимо.

Марко Ковачевић, посланик коалиције За будућност Црне Горе