Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Марко Ковачевић: Не у наше име!

Марко Ковачевић: Не у наше име!

Због свега што се дешава и јер видим да у крајњем постоји спремност из врха моје странке, Нове српске демократије, да се у потпуности попусти првенствено УРА-и, уз сво уважавање исте, морам јавно да запитам предсједника странке у којој скоро 15 година дјелујем на разним функцијама, у чију се политику никада нисам разочарао, која је увијек водила рачуна о интересу народа ком припадам, која се предано борила из редова опозиције против организованог криминала, ко то има право да у моје име и у име многих других из Нове српске демократије, тек тако одбаци политику и принципе за које се годинама боримо а који су били на овим изборима кључни фактор побједе над ДПС-ом. И сам сам био хапшен, многи моји саборци из НСД-а такође, цртали смо тробојке, блокирали улице, били шиканирани и ми и наше породице на разне начине годинама због политике коју смо заступали. Ко у наше име, сад кад смо побиједили, може и хоће да од свега тога одустане и да то проспе у вјетар?

Ко хоће сад да препусти борбу против организованог криминала, коју смо водили жестоко као опозиција, неким кадровима којима ће ДПС бити задовољан? Ко у наше име хоће да учини уступак ДПС-у који неће да види Андрију Мандића на челу МУП-а или неког сличног министарства? Ко чини одлазећем режиму то задовољство у име нас који се годинама боримо за оно што је политика НСД-а? Многи су подржали оно што је наша политика прије избора али су сада од те политике много лако одустали. Питамо овако а питаћемо и предсједника НСД-а лично, јер ћемо тражити пријем, одакле икоме право да од те политике одустаје у наше име.

За ово што имамо тренутно ми се нисмо борили. Ово што имамо тренутно и много више од тога нудио је ДПС Андрији Мандићу и НСД-у још 2013. године а ми сви били поносни што је то с нокта одбијено, што није ни разматрано, за шта није ни помишљено да се на тако нешто икако може пристати, без обзира што су за то били спремани аплаузи са разних релевантних адреса из Европе и окружења. Били смо поносни што је то одбијено јер је и тада Андрија Мандић заступао нас. Ко сада одустаје од свега тога у моје име, у наше име? Ко даје предност у наше име политици УРА-е у односу на политику НСД-а у овим преговорима? Зар смо толики пут прешли и све издржали да се сада не би промјенило ништа? Да би наша политика била прогнана горе и теже него раније? Да би је неко за сва времена склонио?

Мислим да нико, па ни предсједник НСД-а, ма колико цијенио његов рад и труд, његова попуштања приликом прављења побједничке коалиције, нема право да од политике НСД-а одустаје у моје име и име многих који су и животе дали да она опстане. Нема право да у име нас који смо прогањани све препушта онима који су то све гледали из топлине свога дома и нису прстом мрднули. Захтјеваћемо да се од наше политике и наших принципа не одустаје. Макар не у наше име.

Марко Ковачевић, функционер НСД