Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » АНДРИЈА МАНДИЋ ЈЕ НАПРАВИО УСТУПАК ДАЈУЋИ СВОЈЕ МЕСТО ЗДРАВКУ КРИВОКАПИЋУ

АНДРИЈА МАНДИЋ ЈЕ НАПРАВИО УСТУПАК ДАЈУЋИ СВОЈЕ МЕСТО ЗДРАВКУ КРИВОКАПИЋУ

Пише : Јелена Божовић, функционер НСД

Нова српска демократија направила је много уступака прије формирања велике коалиције како би та коалиција уопсте била оформљена. Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић уступио је мјесто професору Здравку Кривокапицу и повукао се на 81.мјесто на листи. Направљени су огромни уступци и приликом потписивања споразума након избора у ком је тразено прихватања признања Косова, заставе, химне и слицно, свега онога сто је дио политике Нове српске демократије. Константно се у претходних 20 дана радило на извињавању новој опозицији и спровођењу програма УРЕ. И то је све прихваћено.

Након тога сви смо здушно позивали мањине да буду дио нове власти како би сви добили своје мјесто под овим небом. Сада се колико видим тражи да кад је све прихваћено на крају полако нестанемо и препустимо УРИ да води све, да формира владу по свом нахођењу а ми да будемо нека подршка која је ту, а није ту. Прошли смо много тога не само у последњих 8 мјесеци него годинама и деценијама уназад.

Поднешено је много жртве и одрицања, борбе личне и колективне и у борби против криминала и свих непочинстава, и у борби за питања Срба у Црној Гори. Разумијем наше људе који ових дана имају за преговарачким столом тежак задатак, али захтијевам од свих који у овим преговорима учествују да се престане са одустајањем од политике и програма Нове српске демократије.

Озбиљан пеоценат грађана дао је повјерење на овим изборима управо Демократском фронту и Новој српској демократији, може то некоме и да се не свиђа, али свако то треба да поштује. Очекујем да видим и чујем да је бар један политички захтјев моје странке прихваћен, јер све што је до сад стављено на сто било је дио програма УРЕ!