Почетак » Вести » Свет » Лукашенко тражио од Путина помоћ у наоружању

Лукашенко тражио од Путина помоћ у наоружању

Белоруски лидер Александар Лукашенко је изјавио да је током недавне посете Русији руског председника Владимира Путина питао за „неке типове наоружања“.

„Рекао сам му – када дођете, видећемо шта нам је потребно и где је реално потребно ојачати ствари у оквиру Савезне државе. Нема чега да се бојимо, спремни смо за то. Најновији догађаји показују да треба смелије да штитимо интересе и Белоруса и Руса.Тако је испало, на том плану остали смо сами али нисмо најслабији“, рекао је Лукашенко током сусрета с руским министром одбране у Минску.

Лукашенко је уверио руског министра Сергеја Шојгуа да је Минск у стању да „држи ситуацију под контролом“ не само у Белорусији већ и на граници према Русији.

„Не треба да сумњате у нашу поузданост на плану одбране наше заједничке домовине – од Бреста до Владивостока. Најновији догађаји нас још више усмеравају на то да се држимо заједно. Ни на који начин није успео план да се направи раздор међу нама свима онима који су на то рачунали и рачунају“, истакао је Лукашенко.

Путин и Лукашенко састали су се пре три дана у Сочију. Они су, како је саопштено из Кремља, разговарали о билатералним односима, трговинској и економској сарадњи, као и о енергентима.

Фото твитер – Дмитрий Смирнов

Спутник