Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Белосветске заразе: Корона нам „даје“ пола године

Белосветске заразе: Корона нам „даје“ пола године

Председник Трамп прошлог викенда довео је у питање бројеве СЗО и Америчког центра за заразне болести твитом: Према подацима ЦДЦ број мртвих у САД од вируса није 165.000 него мање од 10.000. Остали преминули у просеку су имали 2.6 озбиљне додатне болести!

Пише: Драган Вујичић

У петак 11. септембра корона је човечанству одала ”парастос” – шест месеци како је”укопано”. За ово време глобалне пандемије, написано је 63.000 научних радова о зарази а научници и медицински истраживачи су и даље збуњени са КОВИД-19. Много је непознаница са вирусом, а једна од најконтроверзнијих је колико је он заиста смртоносан.

Врлд метер,Портал Светске здравстевене организације у петак је показивао: 234.948 новозарађених широм света. Укупно 27.973.127. Мртвих до сад – 905.426.

Али, земље попут САД, Британије, Скандинавци, не признају метрику СЗО. Кажу претерено и претенцизоно.

Председник Трамп прошлог викенда довео је у питање бројеве СЗО и Америчког центра за заразне болести твитом: Према подацима ЦДЦ број мртвих у САД од вируса није 165.000 него мање од 10.000. Остали преминули у просеку су имали 2.6 озбиљне додатне болести!

Твитер и Фејсбук ,чувари ”пламена” Короне су реговаали означавајући тврдње председника ”лажним вестима”. Уследила је полемика која је разрешена у четвртак Твитом др Ентонија Фаучија: Трамп је у праву! Добро је прочитао исправљене податке Центра за заразне болести.

 

И Енглези раде ”рифрешинг“ националних података. Задужен је професор са Оксфорда Карл Хенинген. Прошле недеље објавио је и да су тестови засновани на брису грла додатно непоуздани јер прикупљају податке и о неактивним вирусима заосталим у усној дупљи.

Коријере дела Сера у броју од прошле недеље доноси разговор са првим шведским епидемиологм Андресом Тегнелом . Тамо је корона ”мртва”. Сличне вести стижу и из САД где се број умрлих смањио на ”један на милион становника”. Али,сада , ”у игри” више није смрт од вируса него ”случајеви” који настављају да скачу док Американци на смрт престрашени не напуштају домове док чекају вакцину.

Корона је нарочито жива у студенских домовима САД где се бележи хиљаде случајева и ниједна хоспитализација. У Канади у Квебеку,власти намеравају да ”из породица” отимају заражене и присилно смештају у болнице али и у Канади пандемије скоро да и нема. У петак тако није било жртва у великој земљи која је по непоузданој статистици СЗО имала 135.356 заражених и 9.163 умрла.

Луда прича стиже из Остина у Тексасу где др Закари Сусман који је радио на пословима тестирања људи на Корону пожелео и сам да провери здравље.Тест који клинику на којој ради кошта осам долара и разговор са колегом о његовој главобољи здравствено осигурање му је наплатило преко 10.000 долара. Згрожен напустио је болнице у Остину.

На крају, шест месеци Короне поклопило се са обележавањем 19 година од напада терориста на Њујорк. То је била и прилика да аналаитичари преброје које су све слободе грађани изгубили у ратовима и ванредним стањима због вируса и терориста за 19 година.

Победу над вирусом нема ко да слави

– Шведска, која је дозволила својим грађанима да остану слободни током читаве пандемије, прогласила је победу над коронавирусом. Земља сада има једну од најнижих стопа заразе на планети и тешко јој се не дивити како је поступила уназад шест месеци . Сва предузећа, школе и јавна места остала су остала отворена у Шведској све време-пише Коријере дела Сера а преноси Самит њуз.

”Шведска је од државе са највише инфекција у једном тренутку у Европи постала најсигурнија“, коментарисао је шведски епидемиолог др Андерс Тегнел.

”Оно што сада видимо је да би одржива политика могла спорије долазити до резултата, али ће на крају резултати доћи“, појаснио је Тегнел.

Тегнел је раније упозорио да је подстицање људи да носе маске “веома опасно“, јер даје лажни осећај сигурности, али не зауставља ефикасно ширење вируса.

Резултати који су добијени помоћу маски за лице запањујуће су слаби, иако их носи толико људи широм света“, упозорио је .

Прошле недеље је Европски центар за превенцију и контролу болести потврдио пад стопе заразе у Шведској, на само 12 случајева на милион, у поређењу са 18 у суседној Данској и 14 у оближњој Норвешкој. На врхунцу избијања Шведске, бележено је 108 нових инфекција на милион људи,све док се спроводило стратегија ”имунитет стада“. Подаци такође показују да од 2500 случајно одабраних и тестираних људи у Шведској, ниједан није имао позитиван тест, у поређењу са 0,9 процената позитивних у априлу и 0,3 процента у мају.

У Америци ,последње седмично бројање смртних случајева (29. августа) износило је 370 на популацији од 330 милиона људи. У недељи, између 8. августа и 15. августа, број умрлих опао је за 85 процената (са 3.169 на 455). Стопа смртности од КОВИД-19 у САД-у сада је једва већа од једне на милион и пада попут камена. Сада видимо пандемију у нашем ретровизору-пише Америкен Тинкер.

Констатују: У САД-у вирус је почео да примећује у марту. За недељу која се завршила 14. марта, укупан број смртних случајева широм земље износио је 52. Током следећег месеца, број умрлих се брзо повећавао, достигавши врхунац у недељи која се завршила 18. априла на бројци од 17.026.

Од тог времена надаље, број смртних случајева брзо је опадао на недељни број од 3.684 крајем јуна. Други „талас“ почео је у јулу. Врхунац тог другог таласа био је 6.794 смртних случајева током недеље која се завршила 25. јула. Након тога је почео све јачи пад.

Највиши број смртних случајева за Американце млађе од 25 година био је 28 (за недељу која се завршила 11. априла) . Током последње пријављене недеље у тој старосној групи догодио се само један смртни случај, а у старосној групи од 25 до 34 године није забележен ни један смртни случај.

Епидемије вируса, имају релативно кратке временске профиле, попут онога што видимо код КОВИД-19. То је требало предвидети и сада би требало широко објавити. Зашто се правимо да не знамо ове добре вести? Требало би да славимо као и када се завршио Други светски рат-каже Тинкер.

Болничка друмска корона разбојништва

А зашто се не слави одговара лекар у Аустину др Закари Сусман – буквално је окусио сопствени лек након одласка у сопствену ординацију на тест на Ковид антитела. Отишао је на тестирање под претпоставком да ће бити бесплатно зато што је радио у болници.Његово осигурање је уместо тога ”третман” платило је 10.984 долара. Према сајту ПроПублик лекар, згрожен напустио је рад у Центру Фисижнс Премиер ЕР где је, зарађивао 4.000 УСД месечно за надгледање испитивања антитела. Згрожен је зна да „материјали за сваки тест на антитела износе око 8 долара.

Универзитети у САД Ковид корективне установе

– Како зовете сценарио са хиљаде случајева заражених резултира са нула хоспитализација? Назвао бих га крајњом равном кривином – или равно равном линијом. Ипак, уместо да препознају откривање благих случајева међу студентима као наговештај добрих вести, универзитети и даље сеју панику без разлога-пише

Да се студенти тетирају као рецимо у марту дословно не бисмо знали да постоји и ”епидемија“ благих и асимптоматских случајева у кампусу универзитета. Након недеља студентских живота факултетски кампуси нису пријавили смрт или чак хоспитализације које могу да пронађем – каже Др Ендру Бостом, истраживач кардиоваскуларних болести и епидемиологије, на Твиттеру објављујући табелу свих случајева у 17 државних универзитетских система од 4. септембра:

Међу њима нема ни једне хоспитализације. Како је ово ванредна ситуација? Ако ишта друго, чињеница да има толико случајева је благослов, јер су, са тако младом популацијом, ови случајеви де факто вакцина која ствара имунитет стада без опасности.

Упркос овом благослову, Универзитет у Аризони ангажовао је приватну ”кербер” компанију да ”патролира и осигура поштовање здравствених и безбедносних смерница“ у кампусу, у основи претварајући кампус у затвор и криминализујући животе младих одраслих који имају готово нула ризика од вирус.

…Током ”псеудо-епидемије” у универзитетским кампусима, броје случајеве да би епидемија. Али ако не нема болести, која је сврха бројања прехлада?

Лекари као затворски кључари активни су и у Канади где такође вирус умире..

Власти у граду Квебек најавиле су да ће изоловати „некооперативне“ грађане у установи за коронавирус, чија локација остаје тајна.

Током конференције за новинаре, др Жакес Жирар челник јавног здравственог завода скренуо је пажњу на случај када је конобарима у бару наређено да сачекају да се врате њихови тестови за КОВИД-19, али су они то занемарили. То је довело до тога да су сматрани „некооперативним“ и присилно интернирани у карантински објекат.

“ Можемо сваког изоловати 14 дана“, рекао је Жирар.

Ковид 19 докусурио сваку људску слободу

”Нико никада не преузима власт с намером да је се одрекне. Моћ није средство- то је крај “-писао је Џорџ Орвел а др Џон Вајтхед са Рутефорд инситута пише шта оста од Устава САД у периоду од 11. септембра 2001.до 11 септембра када је човечанству вирус ”давао”парастос.

”Пандемија КОВИД-19 својим закључавањима, обавезним маскама, надзором, подстицањем Американаца да пријаве суграђане због ризичног понашања и претњама присилним вакцинацијама само пружа архитектама америчке полицијске државе прилику да покажу мишиће

Слобода говора, право на протест, право на оспоравање владиних постушак , редовни судски поступак, претпоставка невиности, право на самоодбрану, одговорност и транспарентност у раду државе , приватност, штампа, суверенитет, скупштина, телесни интегритет,…: све ово и још више су жртве у владином рату против америчког народа. У том процесу, према народу се поступало као према непријатељским борцима, шпијуниран је, праћен, скениран, постројаван , претраживан, подврганут свим врстама препада, застрашива, цензурисан, прећуткиван, упуцаван, закључаван и убијен.

Оно што је протеклих 20 година доказало јесте да америчка влада представља већу претњу за наше индивидуалне и колективне слободе и националну безбедност од било које терористичке и претње из иностранства или пандемије…

Иако је Повеља о правима – првих десет амандмана на Устав – усвојен као средство заштите народа од тираније, у данашњој Америци влада ради шта хоће-нека је проклета слобода.

„Ми, народ“ смо терорисани, трауматизовани и преварени доведени у полу-трајно стање послужности властима која не мари ни за наш живот ни за наше слободе.

Имена и лица баука су се мењали током времена (тероризам, рат против дроге, илегална имиграција, вирусна пандемија), али крајњи резултат остаје исти: у такозвано име националне безбедности Устав је непрестано је цепан поткопаван, еродирано о уз подршку Конгреса, Беле куће и судова.

Оно што нам је остало данас је само сенка робусног документа усвојеног пре више од два века.

Ево шта значи живети по Уставу, после 11. септембра и усред пандемије КОВИД-19. Први амандман треба да заштити слободу да говорите по свом мишљењу, окупљате се и ненасилно протестујете,без да вас влада омета. Такође штити слободу медија, као и право на богослужење и молитву а. Другим речима, влада не би смела да ућуткује Американце. Оснивачима је читава Америка била зона слободног говора.

Упркос јасној заштити која се налази у Првом амандману, овде описане слободе су под сталним нападима. Американци се све чешће хапсе и терете за лажне оптужбе за „непоштовање полицајца“, попут „нарушавања мира“ или „опирања хапшењу“, јер су се усудили да снимају полицајце који су ангажовани у узнемиравању или злостављању. Новинари се гоне због извештавања о узбуњивачима. Државе усвајају законе којима се могу прикупљати извештаји о окрутним и насилним пословним праксама. Верска министарства се кажњавају због покушаја храњења и смештаја бескућника. Демонстранти сугушени гасом, п тучени, хапшени и присиљени да се склоне у ”зоне слободног говора“.Судови образложу да влада може слободно дискриминисати било коју активност Првог амандмана из виших циљева.

Други амандман имао је за циљ да гарантује „право народа да држи и носи оружје“. У основи, овај амандман имао је за циљ да грађанима пружи средства да се одупру тиранској влади. Ипак, иако је амерички Врховни суд власништво над оружјем препознао као индивидуално грађанско право, Американци остају немоћни да се одбране од препада СВАТ тимова и владиних агената наоружаних до зуба . Као такав, овај амандман је поништен.

Трећи амандман појачава принцип да су цивилно изабрани званичници супериорнији од војске забрањујући војсци улазак у било који дом без „пристанка власника“. Како полиција све више тренира поступке попут војске, понаша се попут војске и представља се као војна снага – заједно са тешко наоружаним СВАТ тимовима, јуришним возилима итд. – јасно је да сада имамо оно чега су се оснивачи највише плашили – стајаћа војска на америчком тлу.

Четврти амандман забрањује владиним агентима да врше надзор над вама, да вас додирују или нападају, осим ако немају неке доказе да сте наумили кривично дело. Другим речима, четврти амандман осигурава приватност и телесни интегритет. На несрећу, Четврти амандман претрпео је највећу штету у последњих неколико година и готово је уништен неовлашћеним проширењем полицијских овлашћења које укључује и претрагу чак и аналних и вагиналних шупљина грађана, надзор (корпоративни и други) и упаде оправдане име борбе против тероризма…

Корона криви сви који су невини

Пети амандман и Шести амандман функционишу заједно. Ови амандмани наводно осигуравају да сте невини док вам се не докаже кривица, а државни органи не могу да вас лише живота, слободе или имовине без права на адвоката и правично суђење пред цивилним судијом. Међутим, у новом сумњивом друштву у којем живимо, где је надзор норма, ови основни принципи су пропали. Свакако, ако влада може произвољно замрзнути, запленити или положити право на вашу имовину (новац, земљиште или имовину) ви немате истинска права.

Седми амандман гарантује грађанима право на пороту. Па ипак, када народ нема појма шта пише Уставу – грађанско образовање је практично нестало из већине школских програма – неука порота није у стању да разликује правду и закон од сопствених унапред створених представа и страхова. Међутим, како све већи број грађана схвата, моћ пороте да поништи владине поступке – и тиме помогне уравнотежењу размера правде – није за потцењивање. Постојање пороте ипак подсећа владу да „ми људи“ задржавамо моћ да на крају одредимо који су закони праведни.

Осми амандман је сличан шестом по томе што треба да заштити права оптуженог и забрани употребу сурових и необичних казни. Међутим, одлука Врховног суда да оно што представља „сурово и необично“ треба да зависи од ”еволуирајућих и пливајућих стандарда пристојности који обележавају напредак друштва које сазрева“ оставља нам мало заштите пред друштвом којем уопште недостаје морал.

Девети амандман предвиђа да народ ипак задржава и друга права која нису набројана у Уставу. Народни суверенитет – уверење да моћ управљања тече према народу, а не према доле од владара – јасно је и очигледно у овом амандману. Међутим, сасда је то окренуто ,елита су – председник, Конгрес и судови.

Пазите, под „владом“, не мислим на високостраначку двостраначку бирократију републиканаца и демократа. Умјесто тога, мислим на Дубоку државу – корпоративизовану, милитаризирану, укорењену бирократију која се поставила изван домета закона и на коју не утјичу избори, непромењиви су у популистичким покретима, и ту раде неизабрани службеници који су у основи воде државу без обзира ко седи у Белој кући.

Корона маршали чувају заразу

У Европи попут других тачака у свету број случајева скаче док ”случајеви” не умиру. Многи су узнемирени. Из Даунинг стрита 10 јуче је стигла вест да ће Влада установити нови тим за спровођење мера заштет – „Маршале за коронавирус“. Они ће патролирати градовима у циљу надгледања социјалног дистанцирања, најави је Лондон.

Синоћ су представљене нове мере закључавања и Енглезима је од понедељка забрањено окупљено у групе веће од шест.

За пораст случајева ЦОВИД-19 криви су млади људи који се окупљају на друштвеним догађајима.

„Покренућемо Службу новоквалификованих и недавно пензионисаних здравствених службеника за заштиту животне средине како би локалне власти могле брже регрутовати и попунити ове јединице. Поред тога, представићемо маршале КОВИД-19 да помогнемо локалним властима да подрже социјално дистанцирање у градовима и градским центрима “, наводи се у изјави.

Они ће такође имати мандат да уносе прекршиоце у базе података „праћења и надзора “ чувајући их 21 дан.

Уведене су нове мере упркос чињеници да су смртни случајеви и хоспитализације од коронавируса практићно не постоје .

Пораст броја случајева коронавируса своди се само на чињеницу да се ради много тестова и да дају лажне позитивне резултате.

Само у протеклих недељу дана у Великој Британији је спроведено 1,3 милиона тестова на коронавирус, у поређењу са само 95.188 у првој недељи априла.

Упркос овом кључном фактору, емисије вести фокусирају се искључиво на бројеве случајева како би се хистерично плашили народ „другим таласом “ који се у стварности – не дешава.
ИН4С