Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Свет » САД: Грађани с пушкама бране продавнице и пумпе

САД: Грађани с пушкама бране продавнице и пумпе

Kајл Ритенхаус, стар 17 година, ухапшен је данас због оптужби за убиство првог степена, након што је упуцао троје демонстраната, од којих је двоје умрло, на протесту у Kеноши у Висконсину у уторак увече, јавља Њујорк тајмс.

Тинејџер је био наоружан пушком АР-15. Долази из Илиноиса и приведен је, те ће бити оптужен за убиство првог степена.

Да подсетимо, демонстранти већ неколико дана протестују на улицама Висконсина и других америчких држава због рањавања Афроамериканца Џејкоба Блејка, ког је полиција упуцала док је улазио у свој аутомобил.

Након што се организовани протест завршио пошто је у 20 сати почео полицијски час, полиција је растерала окупљене од полицијски станице, рекао је Kоери Елајџа из Kеноше за Инсајдер.

Пошто су током протеста неке продавнице окупиране, а бројни аутомобили запаљени, поједини грађани су узели ствар у своје руке, и оружје, те бранили локалне продавнице, а неки се позиционирали испред бензинских пумпи.

Негде око поноћи, демонстранти и „милиција“ су се нашли на истом месту у сукобу, али насиља није било, тврди Елајџа, који је снимао протест.

Међутим, младић који је идентификован као Ритенхаус, био је на том подручју, деловало је да није припадник ниједне групације.

– Примећивао сам га све време. Није изгледало као да је тамо са неким. Није деловало ни да је претња, али сам помислио да би требало да држим око на њему – навео је он.

Додаје да је младић у једном тренутку пројурио поред њега и да су се зачули пуцњи. Две особе су упуцане, једна у главу, и преминуле су, док је трећа хоспитализована.

Злочин је снимљен и постоје бројни снимци на којима се види Ритенхаус.

Обожавао полицију

Kако пише Инсајдер, неколико сати и пре него што је Ритенхаус званично именован за осумњиченог, на друштвеним мрежама појавиле су се бројне информације о тинејџеру.

На његовом Фејсбуку могу се наћи слогани „Блуе Ливес Маттер“ (плави животи су важни, алудира на полицајце).

На једној фотографији из 2017. је одевен као кадет у полицијску униформу.

И на његовом Истраграму такође стоји слоган „Блуе ливес маттер“, али је његов налог данас постао приватан.

Интермагазин