Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Свет » ПЛАН ЗА ИЗАЗИВАЊЕ УНУТРАШЊИХ НЕМИРА ИМ ЈЕ ПРОПАО! Иранске снаге заплениле америчко наоружање послато у њихову земљу!

ПЛАН ЗА ИЗАЗИВАЊЕ УНУТРАШЊИХ НЕМИРА ИМ ЈЕ ПРОПАО! Иранске снаге заплениле америчко наоружање послато у њихову земљу!

Ирански граничари у западној провинцији Керманшах открили су и одузели на десетине америчког оружја од кријумчара.

“Након што су добили дојаву о могућем транзиту шверцера оружја и муниције у земљу, тим граничних стражара и обавештајних снага на пограничном подручју Салас Бабајани одмах је послат на гранични прелаз Чафтех (у провинцији Керманшах)”, информисан извор рекао је за Фарс Њуз у понедељак.

Извор Фарс Њуза рекао је да су граничари пронашли кријумчаре уз помоћ електрооптичке опреме док су прелазили граничну линију, приметивши да су кријумчари који су се суочили са брзом акцијом иранских снага оставили товар и прешли из планинског региона на другу страну границе.

Према извору, у операцијама су откривене и заплењене 33 америчке пушке.

У релевантном развоју догађаја у недељу, заповедник иранских пограничних бригада, бригадни генерал Ахмад Али Гоударзи рекао је да су његове снаге у области Сараван у југоисточној провинцији Систан и Балоучестану убиле озлоглашеног терористе и раниле неколико милитаната у оружаним сукобима.

„Граничари су обавештени о присуству одметника у Сараванској области, открили су своје скровиште и преузели контролу над регионом отпремивши неколико оперативних тимова“, рекао је генерал Гоударзи.

Он је додао да су одметници пуцали на граничаре и покушавали да побегну у висине региона, али један од терориста који је раније ове године ранио једног од граничара у Саравану, убијен је након правилних оперативних тактика и великог обима ватре иранских снага.

“Од терориста је одузето неколико оружја, муниције и телекомуникационе опреме”, рекао је генерал Гоударзи.

Он је додао да је у оружаним сукобима тешко рањен и већи број наоружаних прогнаника и бежао у висине суседне државе, напоменувши да је њихово идентификовање и притвор на дневном реду граничних стражара.

Правда