Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Позив Кустурици да сними филм од фантастичног интереса за српски народ

Позив Кустурици да сними филм од фантастичног интереса за српски народ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је на састанку са руководством Републике Српске договорено да се редитељу Емиру Кустурици упути позив да сними филм који је, како је истакао, од фантастичног интереса за српски народ, а који повезује Србију, Бих и РС.

Тај филм би говорио о проблемима из прошлости и осликавао би много тога из данашњег времена, рекао је Вучић.

„Очекујемо да то буде ремек дело. Спремни смо да већи део финансирања преузмемо на себе“, рекао је Вучић и додао да очекују да се Кустурица изјасни по том питању.

Вучић је, на конференцији за новинаре, подсетио да је Србија, уз подршку Српске већ инвестирала у многе ствари које се тиче заједничког сећања на жртве, те да заједнички обележавамо трагедије и несреће.

У том смислу, најавио је да ће ускоро бити премијерно бити приказан први српски играни филм о Јасеновцу, вероватно у октобру.

Такође, донете је одлука о изградњи спомен комплекса Доња Градина-Јасеновац, јер је жеља и намера да на територији РС, без фалсификовања историје и скривања чињеница, сви Срби, где год да живе, могу увек да пронађу спомен обележје где ће бити јасно обележено колико и како су Срби тешко страдали и какве су биле размере јасеновачког злочина, навео је председник Србије, а пренео Танјуг.

Спутник