Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » ТРАМП ИМА ДОБРУ ПРИЛИКУ: Форсираће да се реши проблем око КОСОВА

ТРАМП ИМА ДОБРУ ПРИЛИКУ: Форсираће да се реши проблем око КОСОВА

Бивши саветник за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа, Џон Болтон, изјавио је данас да ће састанак делегација Београда и Приштине 2. септембра у Вашингтону, америчком председнику бити веома добра прилика за кампању.

– Надам се да ће ово помоћи у преговорима (тзв.) Косова и Србије – рекао је Болтон.

Он је рекао да је Сједињеним Америчким Државама у интересу да реше „све преостале проблеме“ на Балкану којих, како каже, и даље има у великом броју.

– Мислим да нестабилност изазвана неспособношћу нормализације односа између (лажног) Косова и Србије даје Русији само простор да повећа ту нестабилност – истакао је Болтон.

Бивши саветник за националну безбедност Доналда Трампа, који је у јулу рекао да су Београд и Приштина разговарали о могућности размене територија навео је да је у интересу Вашингтона да ради јавно или чак и иза завесе, како би сагледао могућност да Београд и Приштина крену ка постизању споразума.

Како каже, ако то ради Трампова администрација, онда он то поздравља.

– Пре неколико година, било је време када мислим да су људи били оптимистични да су лидери (тзв.) Косова и Србије нешто решили, барем генерално. Мислим да је овај оптимизам мало опао, али да је у интересу САД да, јавно или иза сцене, раде на сагледавању да ли можемо да помогнемо ове две земље ка постизању споразума, мислим да је то итекако у интересу САД и ако то ради америчка администрација, онда им ја аплаудирам – закључио је Болтон.

Танјуг