Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Свет » Руски сенатор објаснио које су слабости Лукашенка
Фото твитер - Дмитрий Смирнов

Руски сенатор објаснио које су слабости Лукашенка

Слаба информациона политика у Белорусији може бити разлог због кога ће председник те земље Александар Лукашенко изгубити од опозиције, рекао је руски сенатор Алексеј Пушков.

Руски сенатор наглашава важност те врсте активности, поготово у време националних криза, јер се данас управо у сфери информација воде „главне битке“.

„Чим се изгуби битка на информационом пољу, за тим неизбежно и неминовно следи губитак на политичком пољу и смена власти“, написао је руски сенатор на Телеграму.

Пушков истиче да није могуће да политика буде високог квалитета ако су информације ниског квалитета.

„Примитивизам у подршци власти помножен избегавањем осетљивих тема које забрињавају друштво је прави рецепт за губитак од опозиције на информационом пољу“, рекао је Пушков.

Он је претпоставио да ће то Лукашенку учинити лошу услугу.

Раније је Пушков изјавио да ће Белорусија као држава страдати ако у земљи понове изборе. Према његовим речима, најближи суседи Белорусије – Литванија, Летонија, Пољска и Украјина захтевају да се одрже нови избори.

Од 9. августа широм Белорусије одржавају се протести због незадовољства резултатима председничких избора на којима је победио Александар Лукашенко.

Спутник