Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Белосветске заразе: Свет у „корона ропцу“ Сорошида
Photo by EVG Culture from Pexels

Белосветске заразе: Свет у „корона ропцу“ Сорошида

Оно што ће историја забележити као велики државни удар ковида 2020. заснива се на лажи и страху које је произвела америчка владајућа класа – на челу са Демократском странком и потпомогнута жељом већине републиканских политичара

Пише: Драган Вујичић

„Ми смо у кризи, најгорој кризи од Другог светског рата. Ово је као револуционарни тренутак када је распон могућности много већи него у нормалним временима. Оно што је у нормалним временима незамисливо постаје не само могуће него се дешава“ – ово о корони говори Џорџ Сорош у италијанској „Републици“ од прошле среде, 12. агуста.

„Оно што ће историја забележити као велики државни удар ковида 2020. заснива се на лажи и страху које је произвела америчка владајућа класа – на челу са Демократском странком и потпомогнута жељом већине републиканских политичара. Ковид 19 није америчка куга. Никада није било ни најмањег доказа да би вирус могао произвести масовне жртве – сви докази говорили су супротно. Тврдње владајуће класе да говори у име „науке“ је покушај да избегну да буду одговорни за огромну штету коју су учинили“ – овако „корона тренутак“ дефинише професор Ангело Колдевила, који позива на велико конгресно суђење Сорошима и сличним.

„Корона рулет“ у Пенсилванији

Између два наратива је свет који је у последњих неколико месеци вољно сишао с памети. У Пенсилванији медицинске ћате су преузеле улогу Бога. У Правилник о лечењу пацијената у старачким домовина од ковида 19 скупим леком „ремдисвир“ увели су систем лутрије. За добијање терапије лекарска реч више није последња и одлучујућа уколико је, рецимо, пацијент из рањиве групе. Црнци или на пример припадници ЛГТБ популације, старци имају предност.

Децу на Тајланду у вртићима од августа „чувају од короне“ у пластичним кутијама. У земљи од 70 милиона становника, где је од заразе умрло 58 старијих уведени су протоколи који и на сликама изгледају монструозно. Америчку НАСА и Британску војску такође тресе лудило политичке коректности да научници из Хјустона мењају имена сазвежђима да више не „вређају“ мањине и угрожене, док Енглези регрутују војнике филмовима у којима војницима обећавају „паузе за Алаха“ у време трајања борбеног задатка.

Пикови „корона кретенизма“ долазе из Висконсина, где су у Одељењу за природне ресурсе локалне владе донели одлуку да приликом телеконференција запослених (који не раде због вируса) сви на виртуалном састанку морају да носе маске. Тако „шаљу поруку“! У Пенсилванији, у најбогатијем округу Доњи Мерион ђаци четвртог и петог разреда ће учити да свако благонаклоно гледање на полицију значи и саучесништво у расизму. Наставни план подразумева дечју књигу о расизму у вртићу и првим разредима ОШ.

Џорџ Сорош у „Републици“ сведочећи о „корона тренутку“ хвали се да је у Америчку предизборну трку убацио 52 милиона долара за Демократску странку.

(https://rep.repubblica.it/pwa/intervista/2020/08/11/news/soros_l_europa_piu_fragile_degli_usa_i_vostri_nemici_sono_i_populisti_all_interno_e_la_cina_all_esterno_-264430601/)

Милијардер са мађарским коренима, који је само јавно лице светске плутократије, раније је казао да финсијски потпомаже покрет „Блек лив метерс“, а даје новац у Градске буџете Сијетла, Портланда, Њујорка и Чикага, градова који се демонстрацијама боре против „диктатора Трампа“, а за етичке вредности и политичку коректност одрживог света?!

Лексикони етике и коректности, нове религије и најновијег светског поретка иначе су плодови интелектуалног доколичарање неколицине Сорошевих катедара друштвених наука са најпрстижнијих америчких факултета Харварда, Јејла, Брауна… Наука без садржаја и метрике је постала бич криптомарксистичких демонстрација и протеста с краја на крај Америке.

Чист „корона државни удар“

Професор Колдевила, ауторитет са Бостонског универзитета, има сасвим другачији дискурс.

– Ковид 19 је био савршена прилика за производњу марве и утеривање страха у потрази за моћи. Укратко, владајућа класа је користила вирус корона за колапс америчког живота. Ми сада живимо државни удар, заснован на најстаријим триковима: проглашавање ванредних ситуација, суспензија закона и права и издавање произвољних правила понашања како би се се владало људима у потпуности – каже он у тексту за „Чисту политику“ (https://www.realclearpolitics.com/articles/2020/08/13/the_attempted_covid_coup_of_2020_143952.html)

Са каквим се „централним планерима“ суочава Америчко (сорошевско) друштво, „Мисес институт“ сведочи кроз пример Министарства здравља Пенсилваније које је између осталог прописало и протоколе лечење старих заражених короном (https://mises.org/wire/pennsylvania-playing-politics-drug-rationing). Наиме „планери“ се баве и питањем „шта ако лека ‘ремдисвир’ не буде довољно за све“.

Аутор Закари Јост указује на то да је правилник о лечењу „ремдисвиром“, скупим леком компаније „Гилеад“ (третман око 3.300 долара) све сем докторске одлуке.

Прво, не сматра се прихватљивим дистрибуирати „ремдисвир“ системом „случајне лутрије“ или на бази „коме треба“. Уместо тога, давалац здравствене заштите узима у обзир корист заједнице приликом рационализације неге и одељење препоручује употребу диригованог система лутрије.

Како се наводи, идеја је да припадницима „угрожених заједница“ треба пружити већу шансу за добијање лечења од других. Према упутствима, „заједнице са малим примањима и одређене расне и етничке мањине“ вирус корона несразмерно оптерећује. Према упутствима, „основни циљ јавног здравља је поправљање неједнакости“.

До случаја у Пенсилванији мислило се да је главни циљ јавног здравства спасти што више живота. Уместо тога, државно министарство сматра да је хитна служба савршено место за почетак „ублажавања структурних неједнакости због којих одређене заједнице носе највећи терет током пандемије“ – каже се у тексту.

Корона стрпала децу у душегупке

Не мање застрашујуће изгледа брига за здравље деце у Тајланду, који је короном узгред буди речено само окрзнут. „Дејли мејл“ доноси репортажу о школама и вртићима у овој земљи где децу присиљавају да се играју у импровизираним пластичним кабинама како би се придржавали екстремних мјера социјалне дистанце.

У школи „Ват Клонг Тои“ у Бангкоку, пре уласка у учионице ђаци морају да певају песму о прању руку, а потом да уче у пластичним кутијама. Играју се сами играчкама, такође у кутијама.(https://www.dailymail.co.uk/news/article-8611385/Thai-kindergartners-sealed-perspex-boxes-playtime-fight-against-coronavirus.html)

Када ученици стигну у школу, наставници им дају маске које ће носити током дана, док се у неким случајевима штитници за лице дају као додатна мера.

Ђацима се проверава температура на скенеру за препознавање лица који аутоматски шаље поруку родитељима….

Марш „корона тоталитариста“ широм планете прате и патолошко-тоталитарна идеологија друштвене коректности. Како сведочи сајт НАСА, ускоро ће њихови научници променити називе космичких објеката попут планета, галаксија и маглина.

„Како научна заједница ради на идентификацији системске дискриминације и неједнакости у свим аспектима живота, и НАСА сматра да се употреба незваничне терминологије за космичке објекте убудуће мора бити толерантна на разноличитост, праведност и инклузивност“.

Иза овог објашњења стоји одлука да се планетарна маглина НГЦ 2392, позната као „Ескимска магла“ више неће тако звати, да се не вређају Ескими Арктика. НАСА такође више неће употребљавати израз „Галаксија сијамских близанца“ да се не љуте Тајлађане…

(https://www.nasa.gov/offices/odeo/home)

Енглеска војска се моли „Корона Алаху“

Британска војска такође облачи униформе политичке и верске коректности. На порталу „Соверенмен“ (https://www.sovereignman.com/trends/our-enemies-will-tremble-at-the-sight-of-our-diversity-and-inclusion-28531) анализиран је промо-филм за регрутацију будућих војника Њеног величанства који је усликао британске војнике у борбеној патроли, наводно у планинама Авганистана.

Али изненада мисија престаје… јер је један од војника муслиман и треба да се моли. Реклама приказује остатак јединице како радосно и стрпљиво чекају. У једном тренутку, радио се јавља (што значи да команда зове), али оператер гаси радио да не смета колеги у молитви.

Основна школа „Гладвин“ – у школском округу Доње Мерион, једном од најбогатијих у Пенсилванији, у изливима кретенске коректности – захтева да ђаци четвртог и петог разреда читају „Књигу сведока“ која се односи на полицијску бруталност. Према књизи, сви који имају „разумевања“ за тежак посао људи у плавом су саучесници у расизму. Наставни план прописује књигу о расизму у вртићу и првим разредима.

У овом округу ђаци имају уџбенике који сугеришу да се одупру родитељима ако су беле пути. По дифолту, бела деца су привилегована и лоша.

Висконсин Монтеверест „корона идиотизма“

Одељење државе Висконсин за природне ресурсе донело је пропис да запослени морају да носе маске – чак и на телеконференцијама. Шеф наређује: „Такође, носите маску, чак и ако сте код куће, јер само тако можете присуствовати виртуелном састанку који укључује виђење.. Подесите личне примере безбедности како бисмо ми запослени у јавним службама показали свима да бринемо о безбедности и здрављу других.“

(https://www.zerohedge.com/political/peak-idiocy-wisconsin-government-agency-mandates-facemask-use-virtual-zoom-meetings)

И за крај лудирање на највишем нивоу: Џо Бајден председнички кандидат на изборима 2020. у четвртак је изјавио да подржава обавезно ношење маски у свакој америчкој држави… То је саопштио славодобитно, тврдећи како је он одговоран кандидат за председника САД за разлику од Трампа.

„Сваки Американац требало би да носи маску у следећа три месеца увек када је напољу“, рекао је Бајден на конференцији за штампу у Вилмингтону у Делавару. „Сваки гувернер би требало да наложи обавезно ношење маски. Процене стручњака су да ће то спасти преко 40.000 живота у наредна три месеца. Четрдесет хиљада живота, ако се људи понашају одговорно.“

Одговарајући супарнику Трамп је на брифингу у Белој кући поручио:

„Џо, престани са политичким играма вирусом. Ношење маски је патритоски чин. Можда су оне сјајне, можда су само добре. Можда нису тако добре. Ако желите да носите маску, требало би да можете да носите маску, али ако не желите да носите маску, не би требало да будете присиљени. Такође верујем да требамо поштовати избор који људи донели.“

Још о „кнапфалцен“

– Метастудија о пандемијском грипу из маја 2020, коју је објавио амерички ЦДЦ, утврђено је да маске за лице немају ефекта, ни као лична заштитна опрема, ни као контрола извора.

– Прегледом у јулу 2020. године од стране Окфордског центра за бављење медицинским чињеницама да не постоје докази о ефикасности маски од платна против вирусне инфекције или преноса.

– Међудржавна студија о ковиду 19 Универзитета у Источној Енглеској закључила је да захтев за ношење маске не доноси ништа, јер од ње нема користи и чак може да повећа ризик од инфекције.

– Прегледом америчких професора за респираторне и заразне болести Универзитета у Илиноису у априлу 2020. закључено је да маске за лице немају ефекта у свакодневном животу, нити као самозаштита нити да штите треће стране (тзв. контрола извора).

– Чланак у „Њу Ингланд џурнал оф медисин“ из маја 2020. године дошао је до закључка да платнене маске за лице нуде мало заштитњ или никакву заштиту у свакодневном животу.

– Студија јапанских истраживача из јула 2020. открила је да платнене маске „нуде нулту заштиту од вируса корона“ због велике величине пора и генерално лошег материјала.

– Студија из 2015 у британском медицинском часопису „БМЏ опен“ открила је да је кроз маске од платна продирало 97% честица и да она може повећати ризик од инфекције задржавањем влаге или поновљеном употребом.

Јапан је, упркос широкој употреби маски за лице, у јануару и фебруару 2019. доживео највећу епидемију грипа са више од пет милиона оболелих.

СЗО је признала за Би-Би-Си да њена промена политике обавезног „маскирања“ из јуна 2020. није донета због нових доказа већ због „политичког лобирања“:

Не постоји наука која би подржала обавезно ношење маске за лице. (Deborah Cohen, BBC Medical Corresponent).

Photo by Gustavo Fring from Pexels

ИН4С