Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Корона звона ковидиотима звоне фајронт
freeimages.com

Корона звона ковидиотима звоне фајронт

У ово доба године, код нас у Срему звона су се увек чешће чула него иначе. Не због короне,летописи шорова не памте такву болештину чак ни сличну будалаштину.

Него због града, због леда.

Како би се над селом и пољем намрчило небо црвењак би скакао на торањ и бесомучно вуко ону ужад да је сва равница јечала.Звук који се кружно ширио атаром пео се у небо и разгонио црнило све док сунце не би синуло.

Добро, није баш било увек 100 одсто успешно. Дешавало се да лед буде ”јачи” и да ”обере бостан и кукуруз. Али обзиром и да ће будућа корона вакцина од 50 одсто бити приватљива ”свету” Сремска звона заслужују да уђу као увод у причу.

А Школска пре свега.

Време је да им одзвони

Када се од 15 августа до 15 септембра зачује школско звоно у 105 земља света где према подацима УНИЦЕФ 1.058.547.236 ђака налази на Корона-одмору одзвониће и Ковидиотима.Улазак ђака у учионице до смрти плаши Ковид ”науку и струку” јер би се по први пут и сама нашла пред провером свог знања да је вирус погубан баш за сваког .

А ученици опет, морају у школе.

Јер, свака анализа урађена од пролећа до јуче показује да је учење на даљину,преко ТВ или интернета-било катастрофа.Први је писао

Вал Стрет Жорнал од 12.јула под насловом”Резултати за даљинско учење: није функционисало“.Између осталог примећују; „На многим местима пуно студената се једноставно није појавило на мрежи, а администратори нису имали начин да пронађу…. Када су студенте и ђаке у јулу тестирали шта су научили преко мрежа у пролећном семестру,испоставило се да су и најбољи амерички ђаци са знањем били 30 испод просека-пише иста новина.

Сем логике и статистика Ковид 19 у САД говори у прилог”људског” школовања.

Званично у демографском добу од 0 до 14 година три пута више америчке деце умрло је од грипа (101) у поређењу са КОВИД-19 (31) у периоду од фабруара до краја јула 2020.Такође упоредни подаци из Шведске и Финске показују да између Штокхолма чије су школе радиле нормално и Хелсинкија где су ђаци били у ”притивору”у нивоу оболевања није било разлике .На Исланду су радили секвнецирање заразе покушавајући да утврде да ли се догодило да заражени ђак разболи родитеље и нису нашли такав случај.

 

Не предају је се ни Ковидиоти. Прошле недеље у Америци пет дана на главним медијима је ишла прича о седмогодишњаку, најмлађој жртви Сарс-ков 2 све док се петог дана у Савани у Џорџији у родној кући преминулог није појавио локални новинар да исприча”несрећу”из прве руке.

Уместо тога, Америка је сазнала како се дечак са корона вирусом оклизнуо у кади и фатално ударио главу.

Породична несрећа била злоупотребљена од стране Ковид-протонамесника који су данима успаничним родитељима ”гуслали” како ни деца као ни баке, нису сигурна од болештине.

Маскен кнапфалцен о клин

Такође друге недеље августа води се и жесток рата између протагониста науке ”маскен кнапфалцен” и људских наука. Три водећа скандинавска лекара професор Хенинг Бундгард, Тамара ван Арк и Андерс Тегнел (из овог другог ешалона )позвали су грађане Данске,Шведске и Холандије ”да окаче нањушкице о клин” чак и у јавном превозу јербо нема података да ”кнапфалцен” имају здравствену улогу.

Три доктора подсећају на Хипократа и његов основни постулат лечења ”да третман пре свега не сме да науди здрављу пацијента”.

Ношење маски једино је сигурно-то може.

Када је у питању спасоносна вакцина засад се зна само да су је рецимо купили Европљани око 600 милиона доза али није познато од кога и по којој цени. НВО ”Грађанска иницијатива“ из Брисела обавестила је јавност 26. јуна да је Европска комисија са седиштем у Бриселу”преузела на себе хитну обавезу за набавку коронавирусне вакцине, без икакве транспарентности и да је ”према извештају у часопису Л’Ехо од 11. јуна, већ закључила уговоре о куповини цепива са неколико фармацеутских компанија са циљем да „што брже вакцинишу целокупно европско становништво.“ Комисија је навела да планира да набави 300-600 милиона доза за обавезну вакцинацију грађана ЕУ.НВО из Брисела се 24 јуна обратила ЕК са захтевом за обелодањивање свих уговора о набавци вакцине против коронавируса али одговора нема.

Корона ”прљави плес” добија динамику и на”мрежама”.Власници платформи од Јутјуба до Фејсбука,Твитера и сличних који од марта и катанчења инкасирају по 150 милијарди долара личног богатства на месечном нивоу ”одрешили” су своје мрежне кербере истине који скидају са ”зидова” све што мирише на кинин односно хидкосиклорокин.

Тренутно најзанимљивија расправа око истинитости и лажи води се са Европским патолозима који су 3.маја на видео конференцији коју је спонзорисала вакцинашка Астразенека изнели ”чудну тврдњу” да од короне нико није умро!? Довели су у питање постојање антитела на Ковид-сарс 2 код преминулих јер их нису пронашли у ткиву преминулих током обдукција. Према патолозима , корона није нови вирус а можда није чак ни вирус јер не оставља трагове на жртвама. Паника у Ковид штабовима је огромна.

Повратак корона истераних

Чак 1,058,547,236 ђака чека повратак у школу Према УНЕСЦО-у, тај број представља 60,5 посто свих ученика широм света,.Ситуација се нешто поправила у односу на март када је 1.4 милијарда ученика истерано из клупа.

Засад извесно је да Нордијске земље намеравају да школе отворе у потпуности баш као и Немачка,делом Француска чак цела Британија.Иза свих ових државаа стоје озбиљне студије урађене у летњим месецима са проценама ризика по здравље ђака и професора .Скандинавци су се ослонили на искуство Шведске,Дрезреденски институт је радио процену за немачке ученике, а Институт Луј Пастер за Французе.

Ин4с је писао о томе али само да наведемо закључак свима познатог Института Луј Пастер:

Заражена деца не шире вирус на другу децу, наставнике или администраторе.

„Главни налаз је да заражена деца нису вирус проширила на другу децу или на учитеље или друго школско особље … није било секундарног преношења вируса на другу децу у школи, нити од деце до наставника.“

Изненађујући податак је да деца и студенти у Њујорку без остатка крећу у школе и то на захтев гувернера Куома човека који донедавано важио за Ковид гуруа.

Двојица најмоћнијих демократа државе Њујорк Ендру Коумо и Чак Самер чврсто су стали иза поновног отварања школа оштро се супростављајући захтевима синдиката учитеља. За разлику од њих, актуелни цар Короне, калифорнијски гувернер Гејвин Невсом и Гречен Витмер из Мичигена понашају се као власници живота грађана својих држава и док наносе невиђену штету за то окривљују председника Трампа.

Калифорнија у редовима за коронастипендије

Калифорнија и Мериленд су са катанчењем деце отишли најдаље .Локални здравствени Бог и батина Округа Моко (милион становника у Мериленду), Травис Гејсл прошлог петка објавио је да ће казнити са 5.000 долара и затвором до годину дана наставнике који до 1. октобра уђу у школе.Позивајаћу се на ”струку и науку”као на Бога и Библију тврди да је осам заражених на милион грађана”превише (0,000008%).

Још луђа прича стиже из Округа Алемеида у Калифорнији која је ове недеље одобрила пилот програм којим успоставља стипендију од 1.250 за оне који се тестирају позитивно на коронавирус.На њима је само да остану код куће и изолују се!?

Округ је издвојио 10 милиона долара за овај програм стипендија чији је циљ да се нормалност никада не врати.

Српско бостонски модел осредње короне

Чувени доктор који то није, Тедрос намесник СЗО би рекао: Теститај тестирај тестирај, Трагај трагај трагај а у понедељак прошли ,на конференицји у Женеви и Уништи,уништи уништи.Наводно мислио је на вирус мада,знајући”експерта”- намера је сумњива.

У нашој земљи у школе и на факулете, према задњим информацијама ићи ће се ”средњим путем”.Тзв. Бостонски модел подразумева два дана у школу три дана од куће пред ТВ екранима.Испити се полажу пред професорима.

У Корона поплави Србија уочљиво плива средином,матицом где је засад најсигурније.Додуше, тужно је гледати паметне лекаре како саветују људе да ће их маска спасити од заразе а да ће им вакцина вратити нормалност .

Никада није било до маске ни до вакцине.

Ђорђо Агамбен италијански филозоф а наш савременик згрожен што ће у Италији већина студентске наставе ићи ”онлајн”казао је”:Да се разумемо ово је политичка за зараза”

Фидрих Ниче је оставио мисао: ”Све што је дубоко воли маске”

Дубока држава је одувек била дубок проблем.

Маске су у Француској већ обавезне у свим затвореним јавним просторима – укључујући и унутар туристичких атракција попут Лоувре и Ејафелове куле. И широм земље, више од 1.000 градова и градова је прописало зко како сме да хода појединим улицама и четвртима. Главна мета правила су млади људи који се окупљају да уживају у одмору и сунцу-пренео је Франс прес минуле суботе.

– Маске су корисне у корона зарази све док верујемо да јесу, чак и ако су заправо бесмислене. Ако не носите маску,други вас виде као безобразног провалника у њихов свет маскиране сигурности . Ако носите маску, многи вас гледају као дрхтаву овчицу чији су мозак ”наука и струка” гадно причепили.Ствар је постала скоро племенска а ношење или неношење маске је ознака ком табору припадате- ово је сиже трактата о маскама проф. Дејвида Абрамса, клиничког психолога и професор друштвених и наука на Универзитету за глобално јавно здравље Њујорка.

Скандинавцима се смучили коронаши

И док се врхунски светски медицински стручњаци не могу одлучити да ли маске помажу у смањењу ширења КОВИД-19 или само погоршавају ствари професори Хенинг Бундгард, Тамара ван Арк и Андерс Тегнел у поредак слободе увели су Шведску Данску и Холандију а Финска и Норвешка прате али се њихова струка јавно не оглашава(да не испадне да подржавају Трампов стил).

На критику ”својих бриселских медија” да „Читав свет носи маске за лице, чак и Доналд Трумп“ док Данцима њихов лекари то не препоручују проф. Хенинг Бундгард, главни лекар у данском Ригсхоспиталу је одговорио:

„Све ове земље које препоручују маске за лице нису донеле своје одлуке засноване на новим истраживањима“ .Тако што не постоји.

Холандски званичници за јавно здравство недавно су објаснили зашто не препоручују маске.

„Са медицинског становишта, нема доказа о медицинском ефекту ношења маски за лице, тако да смо одлучили да не намећемо националну обавезу“, рекла је министарка медицинске неге Тамара ван Арк.

Маске за лице на јавним местима нису потребне на основу свих тренутних доказа“, рекао је Коен Берендс, портпарол Националног института за јавно здравље и животну средину у“Холандији .

”Нема користи и чак може бити негативног утицаја.“

У Шведској, службеници јавног здравља кажу да не виде „смисла“ у захтевању појединаца да носе маске.

У Шведској не носимо маску за лице, чак ни јавном превозу“,казао је др Андерс Тегнел човек који је своје сународнике увео у дане без заразе и смрти.

Ка крају јасно је.Катанчење света никада није било због пандемије. Ковид19 је био изговор.Тешко је замислити окрутнији напад на људску заједницу него подмукло спречавање контакта између људи. Шта значи кућни притвор, плус принудно ношење маски, плус наређење да се задржи размак од дужина тела према ближњем, Зараза није вирусна већ политичка-што рече онај паметни Италијан.

Ин4С