Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Суви корона кашаљ првог светског лекара – који то није
Photo by EVG Culture from Pexels

Суви корона кашаљ првог светског лекара – који то није

Корона је измишљотина – до првог сувог кашља, односно Ковид је неизлечава болест коју преживи 99.97 оболелих.

На ледини, између ове две 100 одсто тачне дефиниције заразе, стоји човечанство чекајући ”сребрни метак”у виду вакцине која ће нас ослободити од пошасти.

Ако се пита ”струка” – начекаће се. Први светски лекар (који то није) шеф СЗО Тедрос Адхан Гебериесус током последњег обраћања јавности у понедељак био је по обичају ”јасан”:

…Више од 100 кандидата за вакцину налази се у различитим фазама развоја и проучавања, али само шест праћених од стране СЗО ушло је у клиничка испитивања фазе 3, која је осмишљена да пажљиво измери сигурност и ефикасност. Али чак и без вакцине, пад смртности у САД-у и широм света сугерише да су лекари постигли озбиљан напредак у лечењу болести.

„Међутим, тренутно нема сребрног метка и никад га можда неће бити“, рекао је др Тедрос.

Према Тедросу ” струка ипак има лек”:

”Закључавања,тестирања, маске, социјално дистанцирање, тражење контаката заражених. „Учините све“, саветовао је… Држите заштитне мере и надзор над пандемијом као приоритет.

.Ако данас делујемо заједно, можемо да спасимо животе, можемо да спасимо средства за живот ако то учинимо заједно.

Тедросу се мора признати да је доследан. Баш сва ”решења“ која намеће кроз Светску здравствену организацију не решавају баш ништа, и пажљиво су осмишљена да случајно нешто не реше.

Корона слуге и њихова права

Јим Кин у есеју ”Да ли волиш да служиш” на порталу Брнинг платформ пишући о актуелном тренутку цивилизације подсећа на Алдоа Хакслија и његову књигу ”Врли нови света” у којој дефинише да би” ефикасна тоталитарна држава била би она у којој свемоћни извршни директори, затим шефови политичких странака и њихови тимови менаџера контролишу популацију робова које не присиљавају на робовање јер они воле да буду служинчад. Хаксли описује друштво које функционише по принципима масовне производње и помоћу Павловљевог рефлекса. Ти идеални људи били би стварани у фармацеутској епрувети, а по њиховој интелигенцији унапред се класира којој друштвеној класи би ти људи припадати!

И кад смо код интелигенције, стотине милиона људи је и даље спремно да верује у речи ”медицинских стручњака” у све што ови кажу о вирусу који неће убити 99.97 популације.

”Завера неверице спустила се на нацију глумаца и сви играју улогу у трагичној комедији. Шекспир би био задивљен заплетом“, каже Џим Кин.

Заврнути рукави и корона људи

Ствари са вакцином не стоје ружичасто – за оне који који чекају заврнутог рукава.

За разлику Фармацеутске компаније имају никад бољи дил. Сакупиле су десетине милијарди долара за производњу вакцина. Само САД је дала шест милијарди својим фаворитима а договор је такав да корпорације задржавају власништво над освојеним резултатима. Добијају 100% „власништво“ и право да своју вакцину понуде по својој цени на „тржишту“, а ”владе ће, свака платити цепиво својим грађанима. И, ослободиће компаније произвођаче вакцине одговорности за евентаулне последице ”јер су биле принуђење да због ситуације процес од најмање шест година тестирања ”компресују” на месец два!?

Дотле би требало да останемо у куће затворени а напољу маскирани.

Фридрих Ниче је рекао: Код појединаца је лудило ретка појава; али у групама, странкама, нацијама и епохама је правило.“

Ребус вируса корона ”у којем смо сви и само сви заједно можемо да изађемо”(мантра Светске здравствене организације и Била Гејтса) есејиста Ентони Милер из Мисис института ”решава” кроз Велико ресетовање планете које нам се спрема у Давосу у јануару 2021.

Плаћени за тлачења

Каже: Катанчење човечанства услед пандемије коронавируса убрзало је спровођење дуготрајних планова за успостављање такозваног новог светског поретка. Под окриљем Светског економског форума (ВЕФ), креатори глобалне политике залажу се за „велико ресетовање“ са намером да створи глобалну технократију. Ова технократија укључује уску сарадњу између шефова дигиталне индустрије и влада. Са програмима као што су загарантовани минимални приход и здравствена заштита за све, нова врста управљања комбинује строгу друштвену контролу и обећање о свеобухватној социјалној правди.

...Истина је, међутим, да овај нови светски поредак дигиталне тираније долази са свеобухватним системом социјалних кредита. Народна Република Кина пионир је ове методе надзора и контроле појединаца, корпорација и друштвенополитичких ентитета. За појединца се идентитет своди на апликацију или чип који региструје готово сваку личну активност. Да би стекла неколико индивидуалних права, и то само да отпутује до одређеног места или оде на утакмицу , особа мора да уравнотежи себе са мрежом прописа који детаљно дефинишу шта је „добро понашање“ и које се сматра корисним за човечанство и околину. Током пандемије, ова врста контроле вежба се кроз ношења маске и држање социјалне дистанце до специфичних вакцинација како би се човек пријавио за посао или пут авионом.

Укратко, то је врста друштвеног инжењеринга супротног спонтаном поретку који још ”хара”. Попут машинског инжењера са машином, социјални инжењер – или технократа – друштво третира као објекат. За разлику од бруталних гушења људских права кроз тоталитаризма ранијих времена, савремени социјални инжењер ће покушати да социјална машина делује самостално у складу са дизајном. У ту сврху социјални инжењер мора примењивати законе друштва на начин на који машински инжењер следи законе природе. Теорија понашања достигла је фазу знања која омогућава снове о социјалном инжењерингу могућим. Махинације друштвеног инжењеринга не делују грубом силом, већ суптилним притиском.

Photo by Gustavo Fring from Pexels

Парола гласи: „Стручњаци све боље знају“!

Трансухманизам ма шта то значи

План за преуређење света – подсећа аутор, је ”дете” елитне групе привредника, политичара и њиховог интелектуалног окружења који се срећу у јануару сваке године у Давосу у Швајцарској. Састанку је 2020. присуствовало више од три хиљаде лидера из целог света.

Под водством СЕФ-а, програм Великог ресета каже да је за завршетак тренутне индустријске трансформације потребна темељна промена економије, политике и друштва. Таква свеобухватна трансформација захтева измену људског понашања, па је тако „трансхуманизам“ део програма.

Велики ресет биће тема педесет првог састанка Светског економског форума у Давосу 2021. године. Његов дневни ред је посвећеност да се светска економија крене ка „правичнијој, одрживој и отпорнијој будућности“. Програм позива на „нови друштвени уговор“ који је усредсређен на расну једнакост, социјалну правду и заштиту природе. Климатске промене од нас захтевају „декарбонизацију економије“ и усклађивање људског размишљања и понашања „са природом“. Циљ је изградња „равноправније, инклузивније и одрживије економије“. Овај нови светски поредак мора се „хитно“ спровести, тврде промотери СЕФ-а, и истичу да је пандемија „показала неодрживост нашег система“, којој недостаје „социјална кохезија“.

Велики пројекат ресетовања СЕФ-а је социјални инжењеринг на највишем нивоу. Заговорници ресета тврде да УН нису успеле да успоставе ред у свету због бирократског, спорог и контрадикторног начина рада. Супротно томе, поступци организационог одбора Светског економског форума су брзи и паметни. Када се створи консензус, светска Давос елита односно Светска влада може донети промене широм света.

Аутор даље додаје да”идеологија” Светског економског форума није ни лева ни десна, ни прогресивна ни конзервативна, такође није ни фашистичка ни комунистичка, већ потпуно технократска.

Револуција у варп брзини

У последњим деценијама на годишњим састанцима у Давосу појавио се консензус да је свету потребна револуција и да су реформе предуго трајале. Чланови СЕФ-а предвиђају дубок преокрет у кратком року. Временско раздобље треба бити толико кратко да већина људи тешко може схватити да се догађа револуција. Промена мора бити толико брза и драматична да они који препознају да се револуција догађа немају времена за мобилизацију против ње.

Основна идеја Великог ресета је исти принцип који је водио радикалне трансформације у Француској, Руској и Кинеској револуцији. То је идеја конструктивистичког рационализма уграђеног у државу.

Али пројекти попут Великог ресета остављају без одговора на питање ко управља државом?

…Кин примећује да су ранији тоталитарни режими на власт долазили кроз масовна погубљења и конц логоре да би одржали своју власт. Међутим у Ресету уз помоћ нових технологија, бунтовнике и неконструктиве ће бити лако препознати и маргинализирати. Неконформисти ће се ућуткати дисквалификацијом њиховог мишљења као морално одвратног – (Нејм енд шејм).

…Катанчење света уз огромне жртве 2020. године можда нуде преглед начина на који функционише овај систем. Блокада рада функционисала је као да је оркестрирана – и можда јесте била . Као да пратећи једну наредбу, вође великих и малих нација спровеле су готово идентичне мере. Многе владе су ове мере примениле без икаквог обзира на ужасне последице глобалног закључавања.

Уништена је економска основа милиона породица. Заједно са социјалним дистанцирањем,створена је маса људи који нису у стању да се брину о себи. Прво су владе уништиле средства за живот, а затим су се политичари показали као спаситељ. Потражња за социјалном помоћи више није ограничена на одређене групе, већ је постала потреба масе…

Међутим, човек појединачнонема право да се жали- да није знао.Све му је речено, од Рокфеларовог меморандума о закључавању света из 2010 до Правила понашања у закључаном свету због опасног вируса који је прошао кроз Буднестаг 2012.Бил Гејтс није крио 2015. да”уколико уради добар посао са вакцинама могли би да смањимо популацију до 15.одсто.Ентони Фаучи је 2017.упозорио Трампа да ће се током његове последње године мандата догодити велика пандемија а Светски економски форум је 18. октобра 2019. године, у Њујорку надгледао „Догађај 201“ пандемијску вежбу „високог нивоа“, коју је организовао Центар за здравствену бригу „Џон Хопкинс“ који управо води књиговодство смрти од Ковид 19.

Такође од човечанства није сакривено ни да тестови за корону ”не раде” од 30 до 50 одсто као ни то да би вакцина могла бити успешна у истом проценту и да би то задовољило рецимо Америчку агенцију за здравље и лекове.

Космокоронократе из Давоса без проблем најављују да намеравају да 2021.својом Светском владом преузму власт над Националним државама и треба им веровати.

Они су и виц у стању да покваре:

-Излази Цига (пардон Ром) после два сата од Очног лекара сав зајапурен и питају га у чекаоници што се толико заджао.

– Испитиво ме доктор-одговара.

– И шта би на крају?

– Отера ме у мајчину!

– Зашто бре.

– Каже, врати се будало кад научиш да читаш!

(Аутор је новинар Новости и колумниста портала ИН4С)