Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Српска лига: Увести српски Национални хришћански дан

Српска лига: Увести српски Национални хришћански дан

Београд, 27.7.2020 – По узору на државу Румунију, чији је председник Клаус Јоханис потписао декрет, којим је прогласио 16. август за Национални дан свести о насиљу над хришћанима и сећања на свете мученике Константина Бранкована и његове синове, исти тако и Србија треба да уведе свој Национални хришћански дан, када ће се сећати српских великомученика и страдалника као што су Свети Теодор Вршачки коме су Турци остали кожу, Светог Вукашина из Клепаца коме су усташе исекли све органе, Светих мученика Јасеновачких и Светих мученика Шајкашкој и Светих мученика Херцеговачких итд. – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ).

На тај дан сећаћемо се страдања свих наших јунака и светаца који су свој живот посветили вери Христовој, и положили живот за православну веру, Српску православну цркву (СПЦ) и своју отаџбину, чиме ћемо нове генерације подсећати на свој национални идентитет и учити их истинским хришћанским вредностима – истиче Ђурђев.

Хришћанство у целом свету је на мети других вера, а хришћани пред сталним претњама, али исто тако не треба заборавити колико је угрожена и Српска православна црква, и њене светиње, а самим тим и верници СПЦ који су изложени константном прогону и насиљу, што се наијзраженији чини на простору јужне српске покрајине и суседној Црној Гори, зато нам је неопходан Национални хришћански дан када ћемо показати још веће јединство државе и цркве – закључује Ђурђев.

www.srpskaliga.rs