Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Срби пред „корона рупом“

Срби пред „корона рупом“

Пише: Драган Вујичић

Да се Србин за „Мајкрософт“ „фати“, и Гејтса би Била осушио!
Смртност у Србији од јануара до јуна ове године мања је него лане, упркос напорима који улаже вирус SARS-Cov-2. Број умрлих у првих шест месеци 2020. износи 51.569, док их је 2019. било 52.309. Дакле, пад од 740 или за 1,4 одсто, кажу у Заводу за статистику.

Међутим, у првој половини ове године родило се и мање беба него у истом периоду прошле. Између јануара и јуна, број рођених ове био је 29.314, док их је у истом периоду прошле било за 352, односно за 1,2 одсто више.

И шта да се ради?

Што се тиче смртности, „цареви короне“ обећавају да она остаје међу нама и у наредним годинама, те можемо да поправимо утисак. Али око рађања је теже. Струка препоручује нека решења која су само делимично блиска српском менталитету. „Глори хол“ или „рупа славе“, изум канадског Центра за јавно здравство, можда долази у обзир.

Мада, није само код нас дошло до „корона забуне“ око бројева. Чак су и „наранџасти човек“ из Беле куће и „плави чуперак“ из Даунинг стрита 10 били присељени да замоле своје националне здравствене центре који су у приватно-јавном партнерству са Билом и Мелиндом да им не шаљу више своје статистике.

Сви корони на рупу

Да се вратимо на „глори хол“, који би могао бити решење за Србадију која, статистика каже, нерадо леже са својом женом.
Према канадском технолошком искораку, више се и не мора. Довољна је рупа на зиду.

Одаберите сексуалне положаје који ограничавају контакт лицем у лице. Користите преграде, попут „рупе славе“ која омогућава сексуални контакт, али спречава блиски контакт лицем у лице. Коришћење кондома, лубриканта и зубних брана може помоћи у додатном смањењу шанси контакта са телесним течностима, семеном, изметом, крвљу током сексапише лепо.

Веб-страница Центра за контролу болести Британске Колумбије има читав одељак посвећен сексу током пандемије вируса. Водећи здравствени стручњаци кажу да би „рупа славе“ могле бити најсигурнија техника за спречавање ширења вируса током секса.

Глори хол је рупа направљена у танком зиду или другој врсти преграде у коју мушкарац може уметнути пенис за сексуалну стимулацију од стране своје или анонимне особе са друге стране“

Канадски ЦДЦ такође примећује да су „мастурбација“ и „виртуелни секс“ најбоље методе за секс у току пандемије… Ако ће неко „мастурбирати са партнером (партнерима), физичко дистанцирање ће смањити шансу за добијање ковида 19“, додали су здравствени званичници.

Што би Џорџ Орвел рекао, „неке идеје су толико глупе да им само интелектуалци верују“.

Код „корона бројева“, нарочито ових из „другог пика првог таласа“, глупост је још егзактнија. Прошле и претпрошле недеље, пошто је смртност од вируса нагло скочила у САД, новинари су почели да свугде гурају нос.

Тако је др Скот Јенсен, надлежно лице из државе Флорида, за Фок њуз објашњавао како је младић од 20 година који је пао са мотоцикла „умро од ковида“. Флорида је смрт са мотоцикла водила као један од ретких случајева где је 20-годишњак умро од ковида, а Јенсен на Конференцији кризног штаба објашњава да би се „заправо могло тврдити да га ковид 19 натерао да изгуби равнотежу те је тако страдао“.

Смрт од „корона кука“

ТВ канал ЦБС 12 нашао је своју залутали број у виду 60-годишњака кога је у пуцњави метак погодио у главу и који је с тим у вези заведен као жртва ковида (имао је позитиван тест). Новинари исте телевизије направили су сторију о деди од 90 година који је пао и умро од прелома кука, те се одмах посимњало на ковид 19. Пронашли су и 77-годишњу жена која је умрла од Паркинсонове болести. И да није умрла, вероватно би је покосио SARS-Kov2, тако се и она нашла на списку мртвих од заразе у округу Палм Бич. По истом принципу, у истом округу за осам стараца је утврђено да су умрлих од смрти, па су придодати корони.

Своју анализу смртности од ковида бивши тексашки гувернер Рон Пол насловио је „Велика рупа у причи о корони“.
Стари републиканац је приметио и да вирус поседује изненађујућу политичку интелигенцију, јер су због наглог скока смртности у Тексасу и на Флориди отказане изборне конвенције Доналда Трампа.

Тако је држава Вашингтон ревидирала своје бројеве умрлих од ковида навише, уписујући у спискове сваког ко је преминуо из било којег разлога, а који је имао такође вирус корона, чак и ако узрок смрти нема никакве везе са ковидом 19.

У Јужној Каролини, државна здравствена агенција признала је да је „шпиц“ смрти од ковиду само резултат одложеног пријављивања сумњивих смрти од ковида одраније.

Анализа пријављених свакодневних смрти од ковида прошле недеље у поређењу са стварним смртима у Хјустону открила је да се недавни „шпиц“ састојао од смртних случајева који су се догодили у априлу па до јуна, али „нису били уведени“. Њујорк је додао 3.800 непотврђених случајева у досије „Ковид 19“.

Лабораторија у Конектикату имала је данима „квар у систему“, што је резултирала томе да је најмање 90 људи примило лажно позитивне резултате. У Сан Антонију су опет морали да скину 3.484 случаја из броја случајева ковида 19, јер их је здравствено одељење Сан Антонија овештавало и о „вероватним“ случајевима. Чак је АП приметио да би „број смртних сличајева ускоро могао скочити“, јер савезни здравствени званичници броје у жртве вируса и људе који нису тестирану. На Флориди је опет Трампова конвенција отказана пошто су стотине центара за тестирање под надзором ЦДЦ данима пријављивале 100% позитивне резултате.

Орландо Хелт, на пример, известио је о стопи позитивности од 98 процената, али додатна истрага открила је праву стопу од само 9,4 процента. Те „аномалије“ су се понављале широм државе.

Болесна нација са болесном статистиком

А док најеминентнији амерички стручњаци управо перу руку од свог Националног центра за контролу болести, као што то ради Ејша Ја, професор предмета глобално здравље на Харварду, и директор Глобал здравственог института Харвард („Како је ЦДЦ могао да направи те грешке? Ово је неред.“), односно проф. Дебора Бирк, координаторка Радне групе за вирус корона Беле куће („не постоји податак од ЦДЦ-а у који могу да верујем“). Центар из Атланте је изгледа коначно објавио закључке о здрављу Американаца који звуче реално. Њихова нација је озбиљна болесна, упркос 16 врста вакцина и 72 имунизације до 18. године сваког грађанина САД.

Неколико студија открило је да се ризик од добијања тешког облика ковида 19 који може резултирати хоспитализацијом, пријемом у шок-собу и стављањем на механичку вентилацију повећава с годинама, али и зависи од укупног здравственог стања нације. Знатан удео америчке популације има неки облик основног здравственог проблема, који их доводи у ризик од тешких облика болести. Налази студије заснивају се на систему надзора над здрављем угрожених особа за 2018. годину и подацима становништва из Пописа становништва, који је утврдио да 40,7 процената одраслих у САД (18 и више година) има неку болест.

Најраширеније стање је гојазност, која је погодила нешто више од 30 процената Американаца, а пратио ју је дијабетес, који има националну преваленцију од 11,2 процента.
Хронична опструктивна болест плућа (КОПБ) и кардиоваскуларна болест имају преваленцу нешто нижу од 7 процената, док хронична болест бубрега око 3 процента.
ЦДЦ тврди да већи број болесних живи у градским областима које су густо насељене. Најболесније становнишво је у југоисточним државама, у Алабами, Арканзасу, Кентакију, Луизијани, Мисисипију, Тенесију и Западној Вирџинији, као и неким округима у Оклахоми, Јужној Дакоти, Тексасу и северном Мичигену.

И на крају, коме је у интересу „лапот вирус“ и ко је починио злочин против јавног здравља. (Да олакшамо правницима, у дефиницији заменити реч мир речју здравље).

Злочини против мира су: планирање, припремање, започињање или вођење агресорског рата или рата којим се крше међународни уговори, споразуми или гаранције, или учествовање у неком заједничком плану или завери за извршење ма ког од горе наведених дела.

Злочин против мира представља једно од четири кривична дела за која се судило нацистичким званичницима у Нирнбергу, после Другог светског рата. Ови злочини ће, преко Нирнбершких принципа, постати једно од кривичних дела на којима се базира данашње међународно кривично право.

o

ИН4С