Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Свет » Кад друге земље буду имале хиперсонично оружје Русија ће имати контрахиперсонично наоружање

Кад друге земље буду имале хиперсонично оружје Русија ће имати контрахиперсонично наоружање

КАД друге земље буду имале хиперсонично оружје, велика је вероватноћа да ће Русија већ располагати контрахиперсоничним наоружањем – открио је Владимир Путин.

У тв-емисији „Москва.Кремљ.Путин“ објаснио је:

„Не само да модернизујемо класични војни потенцијал, већ уводимо нове системе наоружања. На том плану смо – говорим ово са поуздањем – број један у свету“.

Руски лидер је нагласио да је лако било предвидети како ће се ствари развијати након што су САД иступиле из Споразума о противракетној одбрани:

„Ми смо тада били присиљени да осигурамо безусловну безбедност Русије. Врсте оружја које данас има Русија имаће у будућности и друге водеће војне силе. Мислим на хиперсонично оружје које од 2018-те до данас нема нико други. Али, мислим да можемо угодно изненадити наше партнере великом вероватноћом да ћемо – када они буду поседовали хиперсонично – већ имати средства за борбу против тог оружја“.

Путин је указао да нико не може да пресретне хиперсоничне ракете:

„Брзине су такве да их је немогуће оборити. То је јединственост наше тренутне ситуације. Понављам још једном: велика је вероватноћа да ћемо имати средства за борбу против хиперсоничног оружја до тренутка када водеће земље света дођу у посед хиперсоничног оружја“.

Додао је да су након распада СССР – са стране оних који су себе сматрали победницима у хладном рату – почели снажни покушаји прекрајања света у свом интересу.

„Прекрајање је било праћено игнорисањем међународног права. У тим условима смо пуно урадили у сфери наоружања. По нуклеарном одбрамбеном потенцијалу одржавамо приближни паритет са Сједињеним Државама. И по броју носитеља тог оружја и по броју бојевих глава, али смо несумњиви лидер у погледу перспективних пројеката“.

Путин је посебно нагласио да би свет био опаснији да Русија није у њему заузела достојну позицију која јој припада.

Својим приоритетом је назвао одржавање стабилности у свету.

Амерички председник Доналд Трамп објавио је да САД приводе крају рад на хиперсоничној супер-пупер ракети која ће бити 17 пута бржа од свих ракета којима САД располажу данас.

Интемагазин